Sedat Manav Pes Etmiyor: Adaylığa Devam Dedi

Manavgatlı Gazeteci Sedat Manav, Manavgat Belediye Başkan adaylığından vazgeçmediğini açıkladı.
Sedat Manav sosyal medyadan yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Değerli kardeşlerim,
Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Biraz uzun bir yazı ama sonuna kadar okuyan tüm kardeşlerime şimdiden teşekkür ederim.
Bilindiği üzere, ne iktidardan nede yerel belediyelerden hak ettiğimiz hizmeti alamadığımız için mağduriyet yaşayan binlerce kardeşimin belediye başkanı adayı olmam konusundaki ısrarları sonucu siyasete girmeye karar vermiş, halkın arasında kamuoyu yoklaması yapmaya başlamıştım.
Vatandaşlardan gelen olumlu tepkiler üzerine bir kaç tane partinin ilçe yönetiminden adaylık teklifi gelmişti.
Bunlardan birisi de İYİ Parti İlçe Teşkilatıydı. Bundan yaklaşık 3 ay önce İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergen arayarak "abi beni genel merkezden aradılar, adayımızı getirin dediler. Ben, Antalya Milletvekili Aykut Kaya ve Aydın Barut birlikte oturup görüştük, seninle bu seçimi alabileceğimiz düşündük. Abi küçük partilerden aday olma, İyi Parti'den aday olursan biz bu seçimi alırız. Sende düşünürsen yarın yüz yüze Aydın abinin yanında konuşalım" dedi. Ertesi gün hep birlikte oturup konuştuk, aday olma şartı ile kabul ettik.
Yaklaşık bir hafta sonra beni Antalya İl binasına çağırdılar. Hüseyin Ergen ve Aykut Kaya ile birlikte Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ile seçim Koordinatörü İmren Hanım ile görüştük. Burak Akburak anket yaptırıp değerlendirme yapacaklarını söyledi, fakat hiçbir anket çalışması yapılmadı.
Bugün yarın adaylığın açıklanacak diye oyaladılar. Hatta geçen ay İlçe Başkanı Hüseyin Ergen ve İlçe Sekreteri Aydın Barut, "genel merkeze gideceğiz ne olursa olsun Akşener'e senin elini kaldırtacağız. Elini kaldırtamazsak kadın kolları da dahil tüm yönetim olarak istifa edip seninle birlikte yeni bir yol çizeceğiz" dediler.
Bir kaç gün sonra hep birlikte genel merkeze gittik, genel başkan yardımcıları ile görüştük. Fakat gözünden küçük bir operasyon geçirdi bahanesiyle Meral Akşener ile görüşemedik yada görüştürülmedik.
Aradan 2 ay geçmesine rağmen bir gelişme olmayınca İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'i daha ne bekliyorlar diye sıkıştırmaya başladım. Genel merkezden herkes ile görüştüklerini, parti üyeliği ve başvurumuzun olmadığı için dikkate alınmamış olabileceğini ve üye olup başvuru yapmamızı istedi. Bizde üye olup başvurumuzu yaptık.
Buna rağmen hiç bir gelişme olmadığı için Hüseyin Ergen'i tekrar sıkıştırmaya başladım.
Bana, genel seçimde milletvekili adayı olan fakat kazamayan, şu an GİK Üyesi turizmci bir kadının, Manavgat Belediye Başkan adayı olmak istediği için benim adaylığımı onaylatmadığını söyledi.
Yılbaşından bir gün önce sosyal medya hesabından paylaştığı, bir yazıdan dolayı sorgusuz sualsiz gece yarısı görevden alındı.
Bunun üzerine 1 Ocak'ta bahse konu olan GİK üyesinden randevu alıp ertesi gün görüşmeye gittik. Bize en baştan yanlış adamlarla yola çıktığımızı ve bu yüzden kaybettiğimizi söyledi.
"Bize teklif İyi Parti İlçe Başkanından geldi, bu Hüseyin olmuş, Ahmet olmuş Mehmet olmuş fark eder mi? Sonuçta partinizin Manavgat'ta ki temsilcisi, madem yanlış kişiler neden İlçe Başkanı olarak görev yaptırdınız, biz sizin aranızdaki sorunları nereden bileceğiz?" dedim.
Daha önce görevden almak istediklerini fakat Aykut Kaya'nın partiden istifa ederim tehdidi üzerine görevden alınmadığını söyledi.
Yaklaşık 1,5 saat yapmış olduğumuz sohbet sonrası, Aykut Kaya ve Hüseyin Ergen ile aralarında ciddi anlamda bir sorun olduğunu anladık.
Bahse konu GİK üyesi kadın, İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ve Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ile görüşmemizi, Hüseyin Ergen ile bu zamana kadar aramızda yaşananları anlatmamızı istedi.
Oradan çıktıktan sonra Antalya'ya İl Başkanının yanına gittik, yaklaşık 1,5 saatte il başkanı ile sohbet ettik. İl Başkanının da, Hüseyin Ergen ve Aykut Kaya ile arasının pek iyi olmadığını anladık.
Kısacası bu zamana kadar oyalanmamızın sebebinin Manavgat'ta yerel seçimi kazanmak değil, birilerinin kişisel çıkar ve egoları uğruna hem Manavgat'ı, hem de bizi harcamak olduğunu anladık.
Bu sebepten dolayı, kişisel çıkar ve egolarını Manavgat' ımızın üstünde gören,
para ile siyaset yaptığını zanneden,
siyasetin S'sini bilmeyen bazı insanlardan dolayı İYİ Parti' den belediye başkan adayı olmaktan vazgeçiyoruz.
Bu kokuşmuş siyasi düzene inat geri adım atmayarak, Manavgat' ımızın hak edipte alamadığı hizmetleri alması için elimizi taşın altına koymaktan da ASLA VAZGEÇMEYECEK bağımsız dahi olsa aday olacağız.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Sedat MANAV"

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu