Manavgat Ermeni Meselesi Konferansı

Prof. Dr. Bayram Kodaman: Osmanlı Devleti'nde Ermenileri kışkırtan güç ile PKK'nın arkasındakiler aynı
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Kodaman, Ermeni meselesinin temelinde ABD ve Avrupalı ülkelerin dünyaya hakim olma, yeraltı ve yerüstü zenginliklerini sömürme isteği olduğunu ileri sürdü.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu'nda 'Dünden bugüne Ermeni macerası' konulu konferans veren Kodaman, Türkleri Anadolu topraklarından Orta Asya steplerine, Arapları Mekke ve Medine'ye hapsetmek isteyen güçlerin tarihin değişik devirlerinde farklı isimler altında Türkiye'de fitne çıkardıklarını vurguladı.

Kodaman, Osmanlı topraklarında 1890 ile 1915 yılları arasında Ermenilere isyan çıkartan güçle günümüzde terör örgütü PKK'nın arkasındaki gücün aynı olduğunu iddia etti.

Kodaman, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın yurtdışında Ermeni olayları konusunda yeterli derece lobi çalışması yapamadığını kaydetti.

Kodaman, "Avrupalı devletlerin kışkırtması dışında Türklerle Ermenilerin arasında çok ciddi bir problem olmamıştır. Türklerle Ermeniler, Selçuklular ve Osmanlılar devrinde 844 yıl kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşamıştır. Eğer Türk diaspora Ermenilerinin iddia ettiği gibi soykırım yapsa idik 1071 yılından bu yana Anadolu topraklarında bir tek Ermeni kalmazdı. Osmanlı Devleti'nde Ermenilerin ismi 'millet-i sadıka' (sadık millet). Ermeni çeteleri 1890-1915 yılları arasında Anadolu köylerine yaptıkları baskınlarla 1 milyon Türk'ü katletmiştir. Osmanlı arşivlerine bakılması bunun için yeterli. ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa Orta Doğu'da zengin petrol yataklarını sömürmek ve Türkiye'nin bölgeden etkin olmamasını istedikleri için 35 yıldır Ermeni meselesini gündemde tutuyorlar." diye konuştu.

Tarihte Ermenilerin düzenli bir orduları ve devletlerinin olmadığına dikkat çeken Kodaman, Türkiye'de bazı akademisyenlerin Ermeni tehciri konularında Ermenilerin ağzıyla konuştuğunu ifade etti. Kodaman, bunda en önemli etkenin bazı akademisyenlerin kökeninin Ermeni olmasına rağmen, 'ben Ermeni asıllıyım' diyerek konuşma cesaretini göstermemesinden kaynakladığını dile getirdi.

Dünyada toplam 5,5 milyon Ermeni yaşadığını, bunların 2,5 milyonunun Ermenistan'da, 3 milyonunun da diasporada olduğunu kaydeden Kodaman, Osmanlı Devleti'nde Ermenilerin en fazla Van ile Bitlis illerinde yaşadığını anlattı.

Kodaman, politikanın ve diplomasının temelini karşındakini ikna etme ve kendini iyi anlatma olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu