Manavgat'ta kavun Karpuz dikimi başladı

Manavgat ilçesinde aşı karpuz ve kavun dikimi başladı.
Kavun ve karpuzların 10 Temmuz tarihine kadar olgunlaşarak hasat edilmesi bekleniyor.
Ziraat danışmanlarının köylerde çiftçileri kavun ve karpuz yetiştiriciliği konusunda bilgilendirme yaptığını bildiren Manavgat Tarım İlçe Müdürü Sadık Ay, bölgenin iklim, coğrafya ve toprak yapısının aşı ve çekirdek karpuzu üretime uygun olduğunu söyledi.
Ay, "İlçede tarlada karpuz ve kavun üretimi yanında örtü altı üretiminin yaygınlaşması için uğraşıyoruz. Manavgat'ta 750 dekar örtü altında 3 bin 700 ton karpuz, 100 dekarda 310 ton kavun üretimi yapılıyor." dedi.

Ay, Manavgat'ta geçen yıl 15 bin 500 dekar alanda 38 bin 700 ton karpuz, 8 bin 100 dekar alanda 19 bin 170 ton kavun üretimi olduğunu belirtti.

Ay, ilçede 400 ailenin geçimini karpuz ve kavur yetiştirerek sağladığını kaydetti.

Manavgat Ziraat Odası (MZO) Başkanı Rasim Metin de toplantılar düzenleyerek köylerde çiftçileri alternatif ürün yetiştiriciliği konusunda bilgilendirdiklerini ifade etti.

Çiftçiler, toprakla buluşturdukları fidelere kurumaması için damlama yöntemiyle can suyu veriyor. Geçen yıl aşı karpuzun kilosunu 35 TL'den satan üretici, bu yıl 50 TL olmasını istiyor.

Oymapınar beldesinde bulunan 10 dönümlük tarlasına 5 bin 500 kapuz fidesi dikimi yaptığını belirten üretici Mehmet Güllü, geçen toplam 45 ton karpuz elde ettiklerini söyledi.

Güllü, karpuz fiyatlarının bu yıl da çiftçinin yüzünü güldüreceğine inandığını kaydetti.

Güllü, "On yıldır geçimimizi kavun ve karpuz yetiştirerek sağlıyoruz. Geçen yıl karpuz yetiştiricileri için iyi bir sezondu. Bu yılda kavun ve karpuz fiyatlarının çiftçinin yüzünü güldüreceğine inanıyorum." diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu