Engelsiz Hayat Semineri Düzenlendi

Boğaziçi Koleji  "Engelsiz Hayat " Semineriyle Manavgat Kaymakamlığı Engelliler Koordinatörü, işaret dili Eğitmeni ve tercümanı Guddisi Aydın ile işitme ve konuşma Engelli özel insanları ( Uğur Arıcı, Avni Yılmaz öz, Turgut Harun Avcı, Ayşe Güven , Tubanur Göktaş'ı ) misafir etti. 


Programa  Guddusi Aydın' ın Engelliler hakkında genel bilgilendirmesi ile başlanıldı. İşitme ve konuşma engelli özel misafirler tanıtıldı. Onların toplumdaki yeri, yaşadıkları sıkıntılar, yaşam mücadeleri, sportif çalışmalar ve başarılarının yanı sıra Manavgat işitme Engelliler spor kulübümüzünde sporcu ve yönetici ile destek olduğu Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olan Futbol ve Voleybol Milli takımlarımız hakkında bilgi verildi. Program karşılıklı soru cevap ile sohbet şeklinde devam etti. 

 

Manavgat Kaymakamlığı Engelliler Koordinatörü Guddusi Aydın' dan İşaret diline ait bazı kelimeleri öğrenen öğrenciler hemen uygulamaya geçerek konuklarıyla işaret dilinde iletişim kurdular.



 Boğaziçi Koleji Kurucusu Polat Selçuk engelin yalnızca zihinde olduğunu ve bedensel engelin hiçbir şeye engel olmadığını söyledi. Boğaziçi Koleji öğrencilerine engelsiz bir hayat için  farkındalık oluşturuldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu