Uluslararası plastik sanatçılar, sanatlarıyla Manavgat'ı dünya gündemine taşıyacak

Uluslararası plastik sanatçılar, sanatlarıyla Manavgat'ı dünya gündemine taşıyacak

Uluslararası plastik sanatçıları Antalya'nın Manavgat ilçesinin yerelden evrensele taşınmasında kültür elçisi olacak. 3.Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması için Antalya'ya gelen 13 ülkeden 20 sanatçı Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sanatçılar onuruna Sorgun Kazan Restorant'ta yemek verdi. 3. Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması Genel Koordinatörü Suzan Uğurluçam, güzel sanatlar buluşmasına Gürcistan, Slovenya, Hırvatistan, Kosova, Özbekistan, Rusya, Karadağ, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Azerbaycan, Makedonya ve Kazakistan'dan 20 sanatçının katıldığını bildirdi.

Yemekte Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı görevlisi Hatice Yeşilyurt, ilçeyi tanıtıcı, sanatçı Suzan Uğurluçam ise kültür ve sanat etkinliğiyle ilgili bir konuşma yaptı. Uğurluçam, "Dünya sanatçılarının ülkemizde edindiği olumlu izlenimlerini sanatlarına yansıtacağına inanıyorum. Bizim amacımız dünya şehri Antalya'da kültürlerin buluşmasını sağlamaktı. Sanatçılarımızın Manavgat'ın dünyada tanınmasında kültür elçimiz olacaklarına yürekten inanıyorum. Sanatçılar duygu yüklü insanlardır. Bunu mutlaka sanatına yansıtır." diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu