Kur'an okuma yarışmasını izleyenlen gözyaşlarını tutamadı

İmam hatip liseleri arası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması Türkiye finalinde Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Rıdvan Akbaş birinci oldu.
İl ve bölge yarışmalarında birincilik elde eden 11 imam hatip lisesi öğrencisi Antalya Atatürk Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.
Din Öğretim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışma Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edildi.

Salonu tıka basa dolduran Antalyalılar ve çevre illerden gelen izleyiciler öğrencileri huşu içinde dinledi.

Sahneye sırası ile çıkan imam hatip öğrencileri, değişik surelerden bölümler tilavet etti. Yarışmayı izleyen seyirciler cep telefonları ile Kur'an okuyan öğrencileri kaydetti. Bazıları da gözyaşlarına hakim olamadı.

Yarışmanın sonunda jürinin dereceye girecek öğrencileri belirlemesi için verilen arada Türk tasavvuf musikisi konsere verildi. Konser sonrası jüri başkanı tarafından açıklanan sonuçlara göre Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rıdvan Akbaş birinci, Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nden Ahmet Demir ikinci oldu.

Her iki öğrenci de yarışmaya uzun ve zorlu bir süreçten geçerek hazırlandıklarını söylerken, başta aileleri ve öğretmenleri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Yarışmadan üçüncü olarak ayrılan doğuştan görme engelli Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Sarıkaya ise sonuçtan memnun kalmadı. Seyirciden büyük alkış alan Sarıkaya jürinin hakkının yediğini savundu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu