manavgat pazar yeri Yönetmeliğine uymayan pazar açamayacak

Manavgat'ta pazar yönetmeliğine uymayan tezgah açamayacak
Manavgat ilçesinde pazar yönetmeliğine uymayanlar sergi açamayacak.
Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizm sezonunda pazarların kurulmasıyla ilgili genel bir düzenleme yapacaklarını bildirdi.
Pazartesi ve perşembe pazarlarının kurulmasıyla ile ilgili yaptıkları araştırmada bir kişinin 14 sergi yeri olduğunu tespit ettiklerini belirten Sözen, pazarda bir kişiden başka isim altında tezgâh açamayacağını söyledi.
Sezonda turistlerin her 2 pazarda rahat alışveriş yapabilmesi için geniş çaplı revizyon yaptıklarını belirten Sözen, pazarcı esnafının 4077 Sayılı Tüketici Koruma Kanuna uyma zorunluluğundan satmış olduğu malların üzerine, cinsine fiyat etiketi koymak zorunda olduğunu kaydetti.

Başkan Sözen, pazarlarda Manavgat ikameti dışında yaşayanların sergi açamayacağını ifade etti. Sözen, sergi açan esnafın çarşı, kapalı çarşı, pazaryerleri ve semt pazarlarında kurulan tezgâhın üzerindeki yağmurluk ve gölgeliğin rengini, ölçüsünü ve biçimini belediyenin belirlediğine dikkat çekti.

Brandaları, kirli, yırtık, tezgâh demirleri kırık, küflü, üstü başı düzgün olmayan ve tezgâh çevresinin temizliğine uymayan esnaflara zabıta tarafından tutanak tutulacağını belirten Sözen, kurallara uymamada ısrarcı olanların tezgâh tahsisini iptal edeceklerini söyledi.

Sözen, "Pazarlarda kesinlikle haksız tezgâh açımına geçit vermeyeceğiz. Haksız tezgâh açanları tek tek tespit ettik. Yaptığımız düzenlemelerle hem esnafımız rahat edecek hem de pazara alışverişe gelen turist rahat edecek. Pazarcı üst üste 3 defa mazeret bildirmeden sergisini açmaması halinde tahsisi iptal edilecek. Pazarcı esnafı açtığı serginin etrafını temiz tutmaya mecburdur." diye konuştu.

Sözen, yerel üreticilerden yetiştirdikleri ürünleri satmak için Manavgat Ziraat Odası'ndan (MZO) Üretici Belgesi alması gerektiğini belirtti.

Sözen, sezonda Manavgat'ı turizmde cazibe merkezi yapmak için 40'a yakın seyahat acentesiyle görüşme yaptığını sözlerine ekledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu