Manavgat Bisiklet Sprou için Cazibe merkezi olabilir


Toni Kirsch: ''Bisiklet sporunda İspanya Mallorca'nın geldiği konuma Manavgat 5 yıl içinde gelebilir''
Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Bisiklet Federasyonu Başkanı Toni Kirsch, 5 yıl içinde Antalya'nın Alanya ve Manavgat ilçelerinin bisiklet sporunda cazibe merkezi haline geleceğini bildirdi.
Toni Kirsch, Avrupalı bisiklet tutkunlarının yeni pedal çevirme yerini Manavgat olduğunu ifade etti. İlçenin coğrafi, topografya ve iklim yapısının yılın 12 ayı bisiklet sporu yapıma elverişli olduğunu belirten Kirsch, Alman gençlerin kış ve bahar bisiklet antrenmanında İspanya İtalya, güney Kıbrıs, Malta, Tunus ve Portekiz yerine Türkiye'yi tercih etmeye başladığını söyledi.

Almanya'da bisiklet tutkunlarının Manavgat'a gelmesi için Kuzey Ren Westfalya Eyaleti şehirlerinde tanıtım çalışması yaptıklarını anlatan Kirsch, yerel yönetimlerinde üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Kirsch, "Bölgenin parkur alanı bisiklet sporuna çok elverişli. Destinasyon parkurunda bisiklet sporunun gelişmesi için yerel yönetimler bir an önce altyapı çalışmalarını tamamlamalı. Tamamlama yapılırsa İspanya Mallorca Adası'nın 20 yılda geldiği seviyeye Manavgat 5 yılda gelir. Kışın Mallorca Adası'na Avrupa'da 400 bin pedal tutkunu gidiyor. İlçenin imkanları Mallorca ve güney Fransa'dan daha elverişli." diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu