isveçli Gitarist


İsveçli gitarist, Barış Manço'nun şarkısını söylemek için Türkçe öğrenecek

İsveçli gitarist Hans Nennart Bruun, Barış Manço'nun 'Gül Pempe' ve 'Dağlar Dağlar' şarkılarını seslendirmek için Türkçe öğrenecek.
Bruun, hayatlarını kaybeden Anadolu Rock müziği sanatçıları Barış Manço ve Cem Karaca ile Avrupa ülkeleri konserlerinde 11 defa görüştüğünü ifade etti.
Bruun, en büyük hayalinin gitar virtözü eşiyle birlikte çok sevdiği ve 'dostum' dediği Barış Manço ve Cem Karaca'nın İngilizce ve Almanca söylediği Gülpempe, Dağlar Dağlar, Tamirci Çırağı ve Namus Belası şarkılarını Türkçe seslendirmek olduğunu kaydetti.

Ailesiyle birlikte Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesine 10 günlüğüne tatile gelen Bruun, 10 Haziran'dan sonra Sodermanland'ta Türkçe kursuna başlayacağını söyledi.

Bruun, "Türkiye hayranı İskandinav bir müzisyenim. Barış Manço ve Cem Karaca, çok sevdiğim Türk sanatçılardı. Barış Manço'nun bazı Kuzey Avrupa konserlerinde eşimle birlikte gitar ve keman çaldık. Manço ve Karaca'nın şarkılarını çok severek dinliyorum. Manço'yu Japonlardan sonra en fazla İsveç, Norveç ve Finlandiyalılar seviyordu." diye konuştu.

İki oğlu ve bir kızı bulunduğunu belirten Bruun, üç çocuğunun da gitar çaldığını ifade etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu