Domuz giribi değil, saldırısı korkutuyor


Domuz gribinden değil, saldırısından korkuyorlar
Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi Köprülü beldesinde vatandaşlar domuz gribi hastalığından değil, domuz saldırısından korkuyor.
Köprülü Belediye Başkanı Muammer Açıkalın, bölgede en fazla yabani domuzun yaşadığı alanın beldeleri olduğunu söyledi.

Açıkalın, yaban domuzlarının ekili ekin arazileri, sebze ve meyve bahçelerine saldırılarının çiftçileri hayatından bezdirdiğini ifade etti.

Belde halkının domuz saldırılarından kurtulması için bölgenin acilen av turizmine açılması gerektiğini belirten Açıkalın, çiftçilerin her an domuz saldırısına uğramaktan ekili arazi ve bahçelerine gidemediğini dile getirdi.

Beldenin son 3 yıldır domuz istilasına uğradığın aktaran Açıkalın, "Doğu Antalya bölgesinde yaban domuzlarının en fazla üreme alanı beldemiz. Beldemiz sınırlarında 4 bin civarında yaban domuzu yaşıyor. Beldemiz halkı domuz gribi salgını yanında, saldırısından da korkuyor. Domuz saldırısından çok korkuyoruz. Son 5 yıldır ekilen arazi ve sebze bahçelerini domuzlar istila etti." diye konuştu.

Beldelerinin arazi yapısı engebeli ve ormanlık olduğu için yaban domuzlarının üremesine elverişli olduğunu kaydeden Köprülü eski belediye başkanı Muhammet Kurtbaş da belde halkının kurtuluşunu bir an önce av turizmine açılmakta buldu.

Kurtbaş, beldelerinin coğrafi yapısı, iklimi ve tarihi evlerinin yılın 12 ayı yaban av turizmine elverişli olduğunu bildirdi.

Öte yandan Antalya'nın Manavgat ilçesi Çeltikçi köyünde Mustafa Kaya isimli turizmciye ait domuz çiftliğine giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.

Antalya Tarım İl Müdürlüğü veteriner hekimlerin 320 domuzun bulunduğu çiftlikte çalışma yaptığı belirtildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu