Turizmci Esnaf Elektrik kesintisi ile rezil olamak istemiyor

Turizmciler, sezonda elektrik kesintileriyle turistlere mahcup olmak istemiyor
Manavgatlı turizmciler, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) yetkililerinden sezonda elektrik kesintisi olmamasının istedi. Geçen yılki elektrik kesintileri yüzünden turistler karşısında mahcup olduklarını açıklayan turizmciler, aynı şeyleri bu sene yaşamak istemediklerini belirtti.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Sait Güneri, 2008 yılında sık sık elektrik kesintisi ve düşük voltajlı enerji veriminin turizmcileri bıktırdığını belirtti. Güneri, geçen sezon Titreyengöl'de temmuz ve ağustos aylarında bir günde 52 defa elektrik kesintisi olduğunu bildirdi.

İki barajın bulunduğu Manavgat'ta enerji nakil sıkıntısı olmasına anlam veremediklerini belirten Güneri şöyle konuştu: "Sezonda elektrik kesintisi istemiyoruz. Geçmiş yıllarda turistlere yeteri kadar mahcup olduk. Kesintileri turistlere anlatamıyoruz. Mazeret beyan ettiğimizde bunu daha önce niye belirtmediğimizi söylüyorlar. Bir defasında kesintilere çok kızan bir Alman turist, 'Berlin'de olağan dışında 1948 yılından bu yana hiç elektrik kesintisi yaşanmadı bunu biliyor musunuz?' dedi. Müşterimin bu sözleri üzerine çok utandım. TEDAŞ yetkililerinin turizmcileri müşterileri karşısında mahçup düşürmesini isteniyoruz."

Sezon öncesi Titreyengöl-Sorgun Çamlığı bölgesinde bulunan 24 otelin bütün elektrik hatlarını baştan aşağı yenilediklerini ifade eden Güneri, geçen yıl düşük voltajlı elektrik veriminden ötürü konaklama tesislerinin yüzde 90'nın yanarak kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Elektrik kesintilerinin her sezonda turizmcileri turistlere mahcup ettiğini belirten Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Fazıl Dertlioğlu da Kızılağaç Turizm Bölgesi'nin genel sorunlarıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a dosya sunduklarını söyledi.

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Atila Yıldız ise geçen yıl sık sık yaşanan düşük voltajlı elektrik veriminden çok sayıda esnafın mağdur olduğunu ifade etti. Yıldız, düşük voltajdan dolayı çoğu otel, işyeri, ev, dükkanda birçok ürünün kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu