Side'de turist bereketi yüzleri güldürdü

Manavgat Side Beldesi'ne tatile gelen turistler güneş yüzünü göstermesiyle birlikte soluğu plajda aldı. Güneşli havada kaldıkları otelden çıkan turistler Side Plajı'nda denize girdi.

Doğuda bazı iller karla kaplı iken güneyde yazdan kalma günler yaşanıyor. Dünyaca ünlü turizm beldesi Side'de hava sıcaklığı 25 derece olunca turistler kumsalı doldurdu. Avrupa ülkelerinin 15 günlük tatilinin Side'yi hareketlendirdiğini belirten Tropical Hotel Sahibi Mustafa Kaya, sahil kenarındaki tüm işletmelerin plaja şezlongları çıkardığını ifade etti. 18 Nisan tarihine kadar Side destinasyonunda açık olan otellerin yüzde 90'ının dolu olduğunu belirten Kaya, bölgeye gelen turist ağırlığını Alman, İsviçre, Belçika, Hollanda, İngiliz ve İskandinav turistlerin oluşturduğunu söyledi. Otellerine gelen turist ağırlığını İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, İzlanda ve Almanların olduğunu belirten Kaya, sezonu 20 Nisan'dan sonra açacaklarını söyledi. Kaya, "Bölgemizde 15 günlük tatil bağlı turizm hareketliliği yaşanıyor. Avrupalı turistler güneşli havada denize girmeyi, şezlongda kitap okumayı ve doğa yürüyüşü yapmayı seviyor. 3 gündür deniz suyunun ısınmasıyla birlikte denize girmeler çoğaldı. Bu tatilde gördüğümüz bu hareketliliği sezonda da görürüz. " diye konuştu.

Paskalya tatiliyle birlikte Titreyengöl-Sorgun bölgesindeki otellerin yüzde 90'ının dolduğunu belirten Linda Hotel Genel Müdürü Ali Keleş, bölgeye gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Almanların oluşturduğunu ifade etti. Keleş, bu hareketliliğin 18 Nisan'dan sonra olması temennisinde bulundu.

Yirmi gündür eşi ve 3 çocuğuyla birlikte tatillerini Side'de yaptıklarını belirten Belçikalı profesyonel dağ bisikletçisi diş hekimi Peter De Witte, güneşli havayı görünce ailecek denize girdiklerini söyledi. 4 gündür hava güneşli olunca Side'de denize girdiğini belirten Witte, ailecek günlük 2 saat kumsalda Nordic Walking (İskandinav yürüyüşü) yaptıklarını söyledi.

Öğretmen eşiyle birlikte Almanya Münih'te 10 günlük tatile geldiklerini belirten Eva Mühle, güneşli havada bol bol denize girmenin ve şezlongda güneşlenmenin keyfini yaşadığını ifade etti. Alman Anna Laue de 3 yaşındaki oğlu Peter'i ilk defa deniz suyuyla tanışmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu