Manavgat Şelalesi ziyaretçi akınına uğramaya başladı

Manavgat Şelalesi'nde ziyaretçi yoğunlu yaşanıyor
Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nde yerli ve yabancı turist hareketliliği esnafın yüzünü güldürdü.
Manavgat Şelalesi İşletme Şefi Tekin Başoğlu, çağlayanda su seviyenin azalmasıyla birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerin arttığını söyledi.

Sezonu 20 Nisan'da açtıklarını belirten Başoğlu, çağlayan ziyaretçi yoğunluğunu Orta ve Kuzey Avrupa turistlerinin oluşturduğunu ifade etti.

Geçen yıl şelaleyi 800 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Başoğlu, bunun yüzde 55'ini Rus, Bağımsız Devlet Topluluğu (BDT), Baltık ve İskandinav ülke turistlerinin oluşturduğunu açıkladı.

Başoğlu, "20 Ocak'tan bu yana çağlayanda su seviyesi çok yüksek olduğu için masaları dışarı çıkarmamıştık. Su seviyesi düşünce dükkanları ve restoranları açtık. Yerli ve yabancı turist hareketliliği esnafın yüzünü güldürüyor. Şelalede su seviyesi bir hafta sonra normal hale gelecek. Turistler suyun akış debisinin olduğu yeri takından görmek için çıplak ayakla yürüyor. " diye konuştu.

Turizm şehrinin yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarında en önemli figürün Side Antik Kent ile Manavgat Şelalesi olduğunu aktaran Sarılar beldesi Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy ise bu yıl çağlayana 900 bin turist gelmesini beklediklerini söyledi.

Antalya'nın doğal güzelliklerini dünya gündemine taşıyan 4 çağlayanı bulunduğunu, bunların Manavgat, Düden, Uçansu, Kurşunlu Şelalesi olduğunu belirten Ersoy, akış debisi bakımından Manavgat Şelalesi'nin dünyada ilk üçe girdiğini ifade etti.

Ersoy, yerli turist sayısını artırmak içinde 'Çağlayanı dünya gördü yaz siz?' ismiyle kampanya başlattıklarını kaydetti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu