Manavgat 1 Mayıs Kutlamaları


Manavgat'taki 3 sendika 1 Mayıs'ı birlikte kutlayacak
Antalya'nın Manavgat ilçesinde faaliyet gösteren 3 sendika ve bir sivil toplum kuruluşu 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Alanya'da birlikte kutlayacak.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL SEN), Basın Yayın İletişim Emekçileri Sendikası (HABER SEN) ve Pir Sultan Kültür Derneği (PSAKD), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü birlikte kutlama kararı aldı.

EĞİTİM SEN Manavgat Şube Başkanı Bülent Irmak, TÜMBEL SEN Başkanı Mustafa Uysal, HABER SEN Başkanı Yaşar Akgönül ve PSAKD Başkanı İmam Sezer, 29 yıl aradan sonra Alanya ilçesinde ilk defa İşçi Bayramı kutlaması olacağını ifade etti.

1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Bayramı'nın dünyada 1856 yılından bu yana kutlandığını belirten Bülent Irmak, ülkede ise bu yıl 100 yılının kutlandığını söyledi.

Irmak, "Bu yıl 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi emekçiler için önemli bir kazanımdır. Kararı çok gecikmiş bir adım olarak değerlendiriyoruz. Kimse bu karardan yola çıkarak atılan adımın emekçilere bahşedilen bir lütuf olduğunu düşünmemelidir. Atılan adım 30 yıl önce gasp edilmiş bir hakkın emekçilerin sürdürdüğü ısrarlı mücadelenin ödediği bedellerin sonucunun iadesidir. 1 Mayıs Nazım Hikmet'in bir şiirinde söylediği gibi 'Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşadığımız özgürlüğümüzün adıdır." diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu