Alanya Kalesi Hikaye yarışması ile anlatılacak

Alanya kalesi
İlköğretim öğrencileri, Alanya Kalesi'ni hikaye yazarak anlatacak
Alanya Belediyesi, ilköğretim öğrencilerine yönelik 'Bir Alanya Kalesi Hikayesi' konulu hikaye yarışması düzenleyecek.
Öğrenciler, Alanya Kalesi'yle ilgili duygu ve düşüncelerini hikaye şeklinde yazarak dile getirecek.
Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılan kalenin daha çok tanınmasına katkı sağlayacak olan yarışmaya ilköğretimde okuyan 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabilecek.
Yarışma için Alanya Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nde başlayan başvurular 20 Mayıs'ta sona erecek.
Yarışmada birinci olan öğrenciye bilgisayar, ikiciye fotoğraf makinesi, üçüncüye ise IPot hediye edilecek.
Alanya Belediyesi Kültür Müdürü Nimet Hacıkura, yarışma sayesinde öğrencilerin yaşadıkları bölgeyi daha iyi tanıma fırsatı elde edeceklerini söyledi.
Alanya Kalesi ile ilgili olarak yapılacak olan hikaye yarışmasında başarılı bir çalışmaya imza atmak isteyen öğrencilerin, 'Kalenin yapısı, kimler tarafından yapıldığı, kimlere ev sahipliği yaptığı, içerisinde hangi tarihi yapılan bulunduğu' gibi bilgileri öğrenmesinin daha faydalı olacağına inanan Hacıkura, bilgi sahibi olan öğrencilerin hikaye yazmakta zorluk çekmeyeceğini dile getirdi.
Öğrencilerin çoğunun yaşadıkları kentin simgesi haline gelen kale hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade eden Hacıkura, "Yarışmayla ilgili bilgiler ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Alanya genelindeki bütün ilköğretim okullarına ulaştırıldı. Yarışma sonunda Alanya Turizm ve Sanat Şenliği çerçevesinde ödül töreni düzenleyeceğiz. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimizi Belediye Kültür Müdürlüğü'ne bekliyoruz." dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu