Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu: Orman kadastrosunun yüzde 95'i tamamlandı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2B arazilerinin sınırlarını belirlediklerini belirterek, "2002 yılından önce orman kadastrosunun yüzde 5'i bitmişken şimdi yüzde 95'ini tamamladık." dedi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde açıklama yapan Eroğlu, tapu kadastro kanununda değişiklik yaptıklarını ifade ederek, "Yapılan değişiklik çok faydalı oldu. 2002 yılından önce orman kadastrosunun ancak yüzde 5'i bitmişken şimdi yüzde 95'ini tamamladık. Böylece 2B alalarının sınırları belirlendi. Şu anda hiç kimse orman alanını işgal edemez." diye konuştu.
1981 yılı ile 31 Aralık 1991 tarihleri arasında orman vasfını kaybetmiş alanların orman alanına tekrar dönüşmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Eroğlu, anayasanın bu alanların değerlendirilmesini ya da kullanıcılarına satılmasını öngördüğünü anlattı.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün artık bu alanların "Kullanım Kadastrosunu" tamamlama yetkisine sahip olduğunu ifade eden Eroğlu, "Çalışmalar başladı. İnşallah temmuz ya da ağustos ayına kadar bu alandaki çalışmalar yürütülecek. Tapu Kadastro ve Orman Genel Müdürlüğü birlikte çalışmaları yürütecek. Daha sonra bunlar belli olunca 2B ile ilgili kanun meclise sevk edilecek." şeklinde konuştu.
Acarkent'in 2B alanı olmadığını hatırlatan Eroğlu, şöyle devam etti: "Acarkent özel orman alanıdır. Mülkiyeti kamuya ait değil. Mülkiyeti kendilerine ait. Ama özel orman olduğu için yapılaşmada sınırlar aşılmış. Mahkemenin vereceği karar doğrultusunda hareket edilecek."
Öte yandan Eroğlu, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ile birlikte bir süre önce kapağı açılarak bölgede paniğe neden olan Dim Barajı'nda da incelemelerde bulundu.
Barajın gövdesinde dolaşan Eroğlu, herhangi bir sıkıntı olmadığını kaydetti.
Saniyede 170 metreküp akan su miktarının şu anda 115 metreküp saniyeye kadar indiği bilgisini veren Eroğlu, şunları söyledi: "Barajda geçici kapağın yerinden çıkması nedeniyle bir kaza yaşandı. Baraj ve etrafında mal veya can kaybı olmadı. Derenin denize taraf olan kısımda alınan tedbirler kaldırdık. Sular tamamen çekildikten sonra kapağın açılma nedeni araştırılacak. Tek kaybımız su. Barajın etrafındaki vatandaşlarımız normal hayatlarına dönebilirler. Barajın erken açıldığı söylentileri de asılsız."
Barajla ilgili müfettişlerin araştırma yaptıklarını anlatan Eroğlu, barajla ilgili olarak soruşturma başlatmadıklarını aktardı.
İstanbul gibi büyük kentlerdeki su sorununu hallettiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, ekim ayından itibaren yağışlar fazla olduğu için içme ve sulama suyu sıkıntısı yaşanmayacağının müjdesini verdi.
BAKANLAR ARASINDA PROBLEM Y OK
Diğer yandan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Turizm Bakanı Ertuğrul Günay arasında gerginlik yaşandığı söylentilerini değerlendiren Eroğlu, "Dün Bakanlar Kurulu toplantısı vardı. Herhangi bir problem yok. Herkes birbiriyle samimi bir şekilde konuştu. Maalesef cümlelerdeki bazı kelimeyi alırsanız sadece onu yansıtıp bütünüyle almazsanız, yanlış manalar çıkabiliyor. Dolayısıyla problem yok, bir uyum var. Başbakan'ımızın liderliğinde gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu