MANAVGAT SATILIK KONUT ARSASI

ir borçtan dolayı aÅŸağıda cins, miktar ve deÄŸerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya iliÅŸkin ÅŸartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2022/288 TLMT. sayılı dosya numarası ile eriÅŸim saÄŸlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
1 NO'LU TAÅžINMAZIN
Özellikleri : Antalya İl, Manavgat İlçe, YUKARI Mahalle/Köy, 1943 Ada, 7 Parsel, Manavgat İlçesi Yayla mahallesinde İmam Hatip Kavşağının 280 m kadar kuzeyinde Yaklaşık kuş uçuşu olarak Manavgat belediyesine 600m manavgat devlet hastanesine 1,3 km mesafede bulunmaktadır.hudutları itibariyle parselin güneyi yol , diğer cepheleri ise komşu parseller ile çevrilidir. parsel çevresinde bulunan imar yolları açılmış ve kaplanmıştır. parsel konumu itibariyle Manavgat Belediyesi sınırları içerisinde olup belediye ve diğer kurumların sağlamış olduğu tüm altyapı yapılaşmanın yoğun olarak bulunduğu bir bölgede bulunmaktadır.parsel konumu itibariyle talep oranının yoğun olduğu bir bölgede bulunmaktadır. PARSEL ÜZERİNDE BULUNAN YAPI : parsel üzerinde bir adet betonarme karkas yapı bulunmaktadır.bu yapı zemin kat ve 1. normal kat seviyelerinden oluşmaktadır .yapının her bir katı konut amaçlı tasarlanmıştır. yapının dış cephesi sıva üstü boya, cephe doğramaları ise kısmen demir,kısmen plastik olup , yapı keşif tarihi itibariyle belirli oranda eski ve yıpranmış bir görünüme sahiptir. yapı toplamda 280 mkare civarında inşaat alanına sahiptir. Taşınmaz emsal karşılama yöntemi ile üzerinde bulunan yapı ise maliyet yöntemi ile değerlendirilmiştir. kıymet takdiri yapılan taşınmaz ile emsalin konumu çevresel özellikleri alt yapı imkanlarından faydalanma durumu , ulaşımı ve çeşitli merkezlere olan mesafesi , arsa topoğrafyası şekli cephesi imar durumu vs olumlu olumsuz özellikleri karşılaştrıldığında kıymet takdiri yapılan taşınmazın emsal taşınmazagöre %25 daha az değerde olabileceği emsalin satış tarihi kıymet takdiri yapılan tarih arasındaki süre ve bu süredeki gayrimenkul piyasasındaki olumsuz gelişmeler de dikkate alınarak taşınmazın birim mkare değeri 10.000 TL takdir edilmiştir. parselin toplam değeri 3.980.000 TL dir. yapı değeri : keşfe konu parsel üzerinde bulunan yapının yukarıda arz edilen tüm özellikleri ile çevre ve şehircilik bakanlığı yapı yaklaşık birim maliyetleri dikkate alındığı zaman, keşif tarihi itibariyle inşai yönden toplam değerin 252.000 TL dir. Ağaç değeri : taşınmaz üzerinde TARIM ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ verileri esas alınmış ancak bu veriler ilçe genelinin ortalaması olması , ağaçların konumu , arazi vasfı , verimliliği,ağaçların özellikleri dikkate alınmış olup1 adet limon,4 adet zeytin , 1 adet mandalina, 1 adet nar,1 adet erik ,1adet üzüm ağaçları bulunmaktadır.ağaçların toplam değeri 13.911 TL dir.TOPLAM DEĞER ( ZEMİN DEĞERİ , YAPI DEĞERİ , AĞAÇ DEĞERİ ) = (ZEMİN+MUHTESAT) 4.245.911 TL KIYMET BİÇİLMİŞTİR . 398 m2 yüzölçümü,
İmar Durumu: Manavgat 1/1000 ölçekli uygulama mimar planında ''Konut Alanları '' içerisinde kalmakta olup, yapılaşma koşulları ; ayrık nizam , TAKS=0,40 ve 3 kat olarak tanımlanmıştır .
Kıymeti : 4.245.911,00 TL KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir
Artırma Bilgileri
1.ArtırmaBaşlangıç Tarih ve Saati : 06/09/2023 - 10:05
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
BitiÅŸ Tarih ve Saati : 13/09/2023 - 10:05
2.ArtırmaBaşlangıç Tarih ve Saati : 03/10/2023 - 10:05
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
BitiÅŸ Tarih ve Saati : 10/10/2023 - 10:05
15/06/2023(Ä°Ä°K m.114 ve m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu