İşitme Engelliler Çek Cumhuriyetini Yarım Düzine Gole Boğdu

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı'nın Brezilya'da 2022 yılında yapılması planlanan 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'nın elemeleri kapsamında, İşitme Engelliler Futbol Milli Takımımız,  29 Ağustos' ta  deplasmanda Çek Cumhuriyetini,  üstün bir oyun ile 7 dk. Mete, 15 dk. Fırat, 46 dk. Arda,  71 dk. Zindan, 84 dk. Gökhan, 88 dk. Arda ' nın attığı goller ile 6 - 0 galip geldi. 
Konu hakkında açıklama yapan Teknik Direktör Ramazan Karacif, " 1-15 Mayıs 2022 de Brezilya’da düzenlenecek Deaflympıcs (işitme engelliler yaz olimpiyatı) kota maçları kapsamında grubumuzda yer çekya ile deplasmanda karşılaştık. Afyon ve İstanbul’da yaklaşık 1,5 ay süren hazırlık kamplarımızın ardından oynadığımız grup eleme maçımızı 6-0 net bir skorla kazanmayı bildik. Milli takımda yeni ve genç bir jenerasyon değişikliğine gittik sporcularımız görevlerini layıkıyla yerine getirdiler. Şimdi 25 Eylül de yapacağımız diğer kota maçımız olan Fransa maçı için hazırlığımıza Afyonkarahisar 'da devam edeceğiz. Nihai hedefimiz ise olimpiyata katılıp final oynayarak, son olimpiyat şampiyonu takımımızın tekrar şampiyon olup ülke sıralamasındaki birinciliğimizi korumak inşallah." 
Çek Cumhuriyetine giden işitme Engelliler Futbol Milli Takımımızın 20 kişilik sporcu ve teknik ekip kafilesinde. Manavgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli işaret dili tercümanı Guddusi Aydın ve Manavgat İşitme Engelliler Futbol takımından , sporcu Diyar Yılmaz olmak üzere , kafilede Manavgat' dan iki kişi bulunmaktadır. 
Konu hakkında açıklama yapan Manavgat Kaymakamlık Engelliler Koordinatörü Guddusi Aydın,  " Çek Cumhuriyeti ' ni deplasmanda üstün bir futbol ile 6 - 0 gibi farklı bir sonuçla yenen,  Avrupa,  Dünya ve Olimpiyat şampiyonu işitme Engelliler futbol Milli takımımızın 10 yıla yakın tercümanlığını yapmaktayım, bu süreçte her şampiyonada Manavgat' ımızı teknik ekip ve sporcu katkısı ile temsil ettik. Çek Cumhuriyetinine giden 20 kişilik kafilede de , tercüman ve sporcu olmak üzere iki kişi ile ilçemiz Manavgat' ı temsilen , Milli takımımızın başarısına katkı sağlamakla gurur duyduk. Bu bağlamda bize destek olan büyüklerimize ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz. " 
Ayrıca , Çek Cumhuriyetinde bizi karşılayan , uğurlayan ve müsabaka esnasında yanımızda olan , önceki dönem Avrupa Birliği Bakanı, Çek Cumhuriyeti Büyük Elçisi Eğemen Bağış bey' e ve kafilemize eşlik eden , Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim kurulu üyesi İsmail Erdem bey, Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy bey ve kurul üyesi Aladdin Nalcıoğlu bey' teşekkür ederiz. 
Çek Cumhuriyeti müsabakası  seranomisinde,  işitme Engelliler Futbol Milli Takımımız,  ilk defa İstiklal marşımızı işaret dili ile bütün takım halinde yaparak , dünya tarihinde bir ilk' e imza atmış olduk. Takımımızın moral ve motivasyonu açısından çok olumlu oldu. İzleyenlerde keyif aldılar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu