Manavgat Bilim Şenliği'ne büyük ilgi

Manavgat Bilim Şenliği'ne 27 okuldan 57 proje katıldı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2. Geleneksel Proje Yarışması ve Bilim Şenliği başladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Perşembe Pazarı'nda hazırladığı şenliğe 27 okul katıldı. 2 gün açık kalacak bilim şenliği sergisinde 51 proje görücüye çıktı. Bilim şenliğinin açılışını Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Atila Çetin yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilge, önümüzdeki yıl bilim şenliği ve proje yarışmasını Antalya ve ilçelerinde yaygınlaştıracaklarını söyledi.
Eğitim ve öğretimin temelini fiziki altyapının oluşturduğunu belirten Bilge, bu tür etkinliklerle çocuklarda ben de başarabilirim özgüvenini küçük yaşta kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Geçen yıl 9 okuldan 11 proje yaptıklarını, bu sene 27 okuldan 51 proje sunumuyla görücüye çıkarmaktan onur ve gurur duyduklarını anlatan Bilge, bilim ve teknolojiye yatırım yapan milletlerin günümüzde her alanda söz sahibi olduğunu söyledi. Bilge, "Eğitim ve öğretimin temelini proje ve bilim oluşturur. Düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle geleceğin kâşiflerini küçük yaşta keşfetmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın büyük düşünmesini sağlıyoruz. Benliklerindeki ben yapamam, ben bilmem anlayışını yıkıyoruz. Geçmişte atalarımız bunu başarmış. Biz niye başarmayalım. Yeter ki ben de bu projeyi yaparım diyebilelim." diye konuştu.

Bilge, Türkiye'nin Avrupa ülkelerine göre patent başvurusunda çok gerilerinde olduğunu ifade etti. Yıllık ABD'de 70 bin, Avrupa 40 bin ve Türkiye'de bin patent başvurumu olduğunu belirten Bilge, öğrencilerin bilimsel katkı adına yapacakları her türlü çalışmayı her zaman destekleyeceklerini kaydetti.

Tarihin her devrinde insanoğlunun eşyayı şekillendirme adına çalışma yaptığını belirten Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ise günümüzde işleri kolaylaştırması için bilgisayar teknolojisi ve robotlardan yaralanıldığını sözlerine ekledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu