Çinli Turistler Türkiye'yi tercih Etmeye başlıyor

Çinli turistler tatil tercihlerini Yunanistan ve İspanya'dan Türkiye'ye kaydırdı
Çinli turistler tatil rotalarını İspanya ve Yunanistan'dan Türkiye'ye kaydırdı. Le Passage Turizm Seyahat Acentesi, Türkiye'ye getireceği Çinli turist sayısını 12 bin 500'den 25 bine çıkardı.
Le Passage Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, bu yıl İstanbul, Adıyaman(Nemrut Dağı), Şanlıurfa, Kapodakya ve Antalya'ya getirecekleri Çinli turist sayısı hedefini yüzde 100 oranında artırdıklarını ifade etti. Bhatnagar, Pekin, Tianjin, Şanghay(Shanghai) ve Hongkong ofislerindeki rezervasyonlarının iyi gittiğini söyledi.
Türkiye'ye tatile gelen Çinli turistlerin yüzde 85'nin kültür,sanat, tarih, inanç ve arkeoloji turizmi için geldiğini belirten Bhatnagar, çekik gözlülerin tarihi ören yerlerinde gezmeyi ve eserler hakkından bilgi almayı çok sevdiğini kaydetti. Bhatnagar, "Arkeoloji turizmi seven Çinli turistler tatil tercihlerini Yunanistan, İspanya, Mısır yerine Anadolu'daki tarihi şehirlere kaydırdı. İstanbul'a gelen turistler 3 gün kaldıktan sonra Antalya'ya geçiyor. Antalya, Rus turistlerden sonra Çinlilerin de gözde tatil ili. Antalya'ya getirdiğimiz arkeoloji turunu Side Antik Kent'te Apollon Tapınağı önünde hatıra fotoğrafı çektirerek son buluyor. Çinliler ayrıca Likya Medeniyeti'nin başşehri Xanthos'ta mezarları çok seviyor." dedi.

Türkiye Pekin Kültür ve Turizm Müşavirliği verilerine göre 2008 yılında Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısı 72 bin 800 oldu. Çin Halk Cumhuriyeti Kamu Güvenlik Bakanı Meng Jianzhu, geçtiğimiz günlerde Antalya'da bir dizi temaslarda bulunduktan sonra Perge, Aspendos, Side Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı ve Side Müzesi'nde incelemede bulunmuştu. Jianzhu, Çinli turistlerin bu tarihi yerleri görmelerini tavsiye etmişti.

Japonca ve Çince Yeminli Tercümanlık ve turist rehberliği yapan Erkin Ezizi, İstanbul'a gelen Uzak Doğulu turistleri Side Antik Kent'te 2 gün kültür ve arkeoloji turuna çıkardıklarını kaydetti.


Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu