Side Roma Kütüphanesi'nde turiztlerin kitap okuması

İngiliz turistler, Roma Kütüphanesi avlusunda kitap okuma geleneğini 4 yıldır sürdürüyor
Tarih düşkünü İngiliz turistler, Side Antik Kent Devlet Agorası Roma Kütüphanesi'nde kitap okuma alışkanlığını 4 yıldır sürdürüyor.

Notttingham History Kulübü Başkanı ve emekli Roma tarihi öğretmeni Tony Bob, 76 üye ile birlikte 4 yıldır Side'de kitap okumayı geleneksel hale getirdiklerini söyledi.

Tony Bob, Devlet Agorası Roma Kütüphanesi'nde kitap okumak için avluda 19 dinlenme taşı bulunduğunu ifade etti.

Side'ye kültür, sanat, tarih ve arkeoloji turizmi için gelen İngiliz turistlerin, 2 bin yıllık Roma Kütüphanesi'nde günlük 2,5 saat kitap okuduğunu belirten Bob, Romalılarda avlu önünde kitap okuma alışkanlığını 6 asır gelenek olduğunu açıkladı.

Bob, "Kütüphane önünde kitap okuyarak tarihe yolculuk ediyoruz. Tarihi Roma taşlarında kitap okurken 2 bin yıl öncesine içsel bir yolculuk yapıyorum. Gün batımında Roma Kütüphanesi önünde çok güzel ışık huzmesi oluyor. Bu ışık huzmesi insana daha kitap okumaya teşvik ediyor. Bir İngiliz atasözü 'Erdemli ve onurlu adam olmanın yolu kitap okumaktan geçer' der. Kitapsız bir hayat düşünemiyorum. Düşündüklerimi okuduklarım kitaplar sayesinde ifade edebiliyorum." diye konuştu.

Bob, kulüp üyelerinin yılda 5 defa Side'ye faklı aylarda gelerek kitap okuduğunu kaydetti.

Üç yıldır tatillerini Side beldesinde yaptıklarını belirten emekli İngiliz mimar Maria Thiele ise Roma Kütüphanesi önünde kitap okumanın kendisine tarifi imkansız bir huzur ve mutluluk verdiğini söyledi.

Thiele, 2 bin yıllık kütüphanenin mimarisi ve mermer kitap düzeninin günümüzde halen orijinalliğini koruduğunu dile getirdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu