Rusların Tatil Sevdası turizmcileri ümitlendiriyor


Rusların Antalya'da tatil sevdası turizmcileri ümitlendiriyor
Le Passage to İndia Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, Rusların Antalya'da tatil yapma sevdası olduğu sürece doğu blogu turizminde sıkıntı olmayacağını söyledi.
Hint asıllı turizmci Deepak Bhatnagar, Rusya Federasyonu ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) rezervasyonlarındaki durgunluğunun 25 Mayıs'tan itibaren aşılacağını bildirdi.
Yedi aydır dünyada etkisini gösteren küresel ekonomik krizin en fazla Rusları vurduğunu belirten Bhatnagar, Rusların 4 yıldır pazar öncülüğünü, İspanya, İtalya, güney Fransa, Yunanistan, Mısır, Portekiz, Mısır'a göre birinci sırayı Türkiye aldığını kaydetti.

2008 yılında Side destinasyonuna 280 bin Rus, BDT ve Baltık ülke vatandaşlarının tatile geldiğini anlatan Bhatnagar, bu rakamın bu yıl da 250 ile 300 bin olmasını beklediklerini açıkladı.

Bhatnagar, "Rusların Antalya'da tatil düşleri bitmediği sürece Türk turizmi doğu bloğu rezervasyonlarından etkilenmez. Rus, Baltık ve BDT ülke vatandaşları için Antalya'da tatil yapmak bir tutku. Bu tutkuyu gerçekleştirmek isteyenler aile bütçelerinden kısıntı yapıyor. Ruslarda da 7 yıldır düzenli tatil yapma alışkanlığı başladı. Global ekonomik krizle Rus parası Ruble yüzde 40 değer kaybetti. Türkiye'ye rezervasyonları İspanya, Yunanistan, Tunus ve Mısır'a göre çok iyi. Bunda en önemli faktör Rusların tatil önceliğini Antalya'ya vermesi." diye konuştu.

Bhatnahar, Moskova ve Sr. Petersburg bürolarında haziran ayı Antalya rezervasyonların yüzde 65 dolu olduğunu kaydetti.

Turtess Turizm Seyahat Acentesi Rusça turist rehberi Ahmet Kıroğlu da Rus ve BDT pazarının yavaş yavaş açılmaya başladığını bildirdi.

Ahmet Kırıoğlu, Rusya'da Antalya'ya gelen Rus, BDT ve Türk cumhuriyetlerinden gelen yabancı konukları Side Antik Kent'te haftada 2 gün arkeolojik ve tarih turizmine çıkardıklarını söyledi.

Kıroğlu, Rusların Antalya ve turistik ilçelerinde tatil yapmalarının tutku olduğunu ifade etti.

Kızılağaç Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (KITUYAD) Basın Sözcüsü Şinaşi Gürocak ise 20 bin yataklı Kızılağaç Turizm Bölgesi (KTB)'nin yüzde 60'ını Rus müşterilerin oluşturduğunu aktardı.

Gürocak, bölgede Rus turist hareketliliğinin 1 Haziran'dan sonra başlayacağına inandıklarını belirtti.

Geçen yıl Manavgat'a gelen 3 milyon turistin yüzde 27'sini Rusların oluşturduğunu ifade eden Gürocak, 3 yıldır Rusların tatil tercihini Kemer, Belek, Kundu, Alanya'dan sonra Side ve Kızılağaç'a kaydırdıklarını dile getirdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu