Dünya gazetecileri 2010'da Antalya'da toplanacak

Dünya Gazeteciler Kongresi gelecek yıl nisan ayında Antalya'da yapılacak.

Antalya'ya bağlı Beldibi beldesinde devam etmekte olan Rusya Gazeteciler Birliği 2009 Kongresi ve Uluslar arası Medya Forumu kapsamında Türk ve Rus gazeteciler, akademisyenler ve diplomatlar yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.
Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Mircalol Husanov, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nazmi Bilgin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Rusya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Vselodov Bogdanov ile Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Korkmaz Alemdar'ın katıldığı toplantıda Dünya Gazeteciler Kongresi'nin Antalya'da yapılması kararı alındı.

Rusya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Vselodov Bogdanov'un kongrenin gelecek yıl Antalya'da toplanması yönündeki teklifi tüm katılımcılardan destek gördü. Bunun üzerine Dünya Gazeteciler Kongresi'nin 2010 Nisan ayında Antalya'da toplanmasına karar verildi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nazmi Bilgin, bu yıl ki toplantıları için Antalya'yı tercih eden Rus gazeteciler adına Vselodov Bogdanov'a teşekkür etti.

Bilgin, Dünya Gazeteciler Kongresi'nin Antalya'da toplanması için de elinden gelen her türlü desteği sağlayacağı sözünü verdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu