Alman Sosyologun Kitabı Obama İle Meşhur olacak



Alman sosyoloğun 30 yıl önce yazdığı kitap, Obama'nın başkan olmasıyla kaynak eser oldu
Alman sosyoloğun 30 yıl önce zenci hak ve özgürlüklerine karşı yazdığı doktora tezi Barak Obama'nın ABD'de Başkanı olmasıyla birlikte üniversitelerin aranan kaynak eseri oldu.
Almanya Bielefeld Üniversitesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Horst Böhmert Ottmann, 'Siyah Adamın Beyaz Düşü' ve 'Kardeşçe Yaşamak İçin Bir Hayalim Var' isimli eserlerinin ABD ve Avrupa ülkelerinde kaynak eser olarak okutulduğunu söyledi.

Barak Obama'nın ABD'de 44. devlet başkanı seçilmesiyle birlikte yazdığı kaynak eserlere karşı Houston Baptist, Hamilton, Georgetown, Genova, Fairfileld, Furman, Florida Atlantik, Washington ve Cambridge üniversitelerinden yoğun talep olduğunu belirten Ottmann, önümüzdeki günlerde eserlerini genişleterek yeniden yayına vereceğini ifade etti.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 6 yıldır yaşayan Alman sosyolog Ottmann, Obama'nın devlet başkanı seçilmesiyle Amerikan Yurttaş Hakları Hareketi lideri siyahi rahip ve sosyolog Martin Luther King'in 40 yıllık hayalinin gerçekleştiğini kaydetti.

Ottmann, eserlerinin zenci hakları üzerine yazılmış kapsamlı tek kitap olduğunu bildirdi.

Bielefeld Üniversitesi'nde doktora tezini siyahi liderler Martin Luther King, Malcom X (Malik El Şahbaz), Muhammed Ali Klay, Rose Park gibi isimler üzerine yaptığını belirten Ottmann, Obama'nın dünya barışı için bir şans olduğunu dile getirdi.

Ottmann, "30 yıl önce yazdığım kitaplarımın ABD ve Avrupa ülkeleri üniversitelerinde kaynak eser olarak okutulması bana mutluluk veriyor. Beni esas mutlu eden ise Obama'nın başkan seçilerek Martin Luther King'in 40 yıl önce söylediği 'Gün gelecek, dört büyük çocuğum derilerinin rengine göre değil, karakterlerinin yapısına göre değerlendirilecekleri bir ülkede yaşayacaktır' sözünün gerçekleşmesidir." diye konuştu.

Ottmann, Obama'nın pop müzik sanatçısı Michael Jackson gibi beyaz olmaya çalışmadığı sürece, halk nezdinde her daim güçlü ve sevilen kişi olacağını ifade etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu