Süt ürünlerini buzdolabının kapağına değil, içine koyun

Uzmanlar, süt ve süt ürünlerinin, buzdolabının kapağı yerine iç kısımlarına koyulmasını öneriyor. Kapaktaki rafların daha sıcak olduğunu belirten uzmanlar, buralarda süt, yoğurt ve peynir gibi gıdaların daha erken bozulabileceğini söylüyor.
Antalya'nın Alanya ilçesinde, süt ve süt ürünleri satan işletmeleri bilgilendirici bir toplantı düzenlendi. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya, işletmeler büyük ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan gıda mühendisi Sevda Erdoğmuş, süt ve süt ürünlerinin muhafaza şartları hakkında bilgi verdi. Bunlara uyulmadan satışa sunulan ürünlerin insan sağlığını tehdit edeceğini kaydeden Erdoğmuş, son kullanma tarihi geçmiş olan süt ürünlerinin kesinlikle raflarda bekletilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Gıda mühendisi, "Süt ürünlerinin 4 derece sabit sıcaklıkta saklanacağı var sayılmaktadır. Eğer sıcaklık 10 derece olursa, bu ürünlerin muhafaza edilebilirliği dört kat azalmaktadır. Satışa sunulan ürün­lerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca verilen üretim izin tarih ve numa­rasının, ithal ürünlerde ise ithalat izin tarih ve numarasının etikette belirtilmiş olması gerekir. Üretim veya ithal izni olmayan ürünlerin satılması yasaktır. Satış şartları, asgari teknik ve hijyenik özellikleri sağlamalı ve üründe bozul­maya yol açmamalıdır. Ayrıca personele hijyen eğitimi verilmelidir." dedi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Saraç ise halkın sağlığını tehdit edici ürünleri satmamaları ve kriterlere uygun muhafaza etmeleri konusunda işletme yetkililerini uyardı. Özellikle pazar yerlerinde süt ve süt ürünleri satan işletmelerin hijyen kurallarına özen göstermesi gerektiğini vurgulayan Saraç, Alanya'nın turizm şehri olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu