Sahiller hareketlendi

Havaların ısınmasıyla birlikte sahil yöreleri hareketlendi. Güneşli havanın yüzünü göstermesiyle birlikte turizm bölgelerinde yazdan kalma günler yaşanıyor. Doğuda halen bazı iller karla kaplı iken güneyde turistler denize girmeye başladı.
Turizm sezonunun açılmasına sayılı günler kala Manavgat'ta Paskalya Bayramı tatilinde turist hareketliliği yaşanıyor.

Hava sıcaklığı 24 derece olunca dünyaca ünlü turizm beldesi Side'de turistler denize girdi. Bazı turistler ailecek doğa yürüyüşü yaparken, kimileri de açık havada kitap okudu. Side Plajı işletme sorumlusu Hüseyin Bozkurt, 4 gündür havaların sıcak gitmesiyle birlikte turistlerin sahile gelmeye başladığını söyledi. Güneşli havanın yüzünü göstermesiyle Side Plajı'nda çoğu turistik işletmelerin şezlonglarını çıkardığını belirten Bozkurt, Paskalya Bayramı tatilinin sahilde işletme sahiplerinin yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

Plaja gelen turist yoğunluğunu Alman, Hollanda, Belçika, İsviçre, Macaristan, Avusturya, Norveç ve İngiliz'lerin oluşturduğunu belirten Bozkurt, yeni turizm sezonundan umutlu olduklarını söyledi. Bozkurt, "Havaların ısınması ve Paskalya tatili Side Plajı'nı doldurmaya başladı. Havanın durumuna göre turistler denize giriyor. Sahilde doğa yürüyüşü ve güneşlenen turistlerin büyük çoğunluğunu Alman ve Hollandalılar oluşturuyor." diye konuştu.

Eşiyle birlikte Side'ye 14'üncü defa tatile geldiklerini belirten Alman emekli bankacı Lucas Böhm, güneşli havada ailecek yürümeyi tercih ettiklerini ifade etti. Böhm, Side'ye tatilde güneşlenmek için geldiklerini söyledi.

Titreyen göl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Sait Güneri ise Paskalya Bayramı tatiliyle birlikte bölge destinasyonundaki otellerin yüzde 90'ının dolduğunu bildirdi. Güneri, Paskalya yoğunluğunun sezonda da devam edeceği umudunu taşıdığını ifade etti. Havaların ısınmasıyla birlikte turistlerin denize girmeye başladığını belirten Güneri, Titreyen göl-Sorgun bölgesine gelen turistlerin büyük çoğunluğunu başta Almanya olmak üzere Orta ve Kuzey Avrupa ülkeleri ile Rusya Federasyonu ve Bağımsız Devlet Topluluğu (BDT) ülkeleri olduğunu kaydetti.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre, ilçede en düşük hava sıcaklığı 15 derece, en yüksek 25 derece olacağı belirtildi. En düşük nispi nem oranı yüzde 56, en yüksek yüzde 89 olacağı ifade edildi. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu