Portekizli gazeteci, Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini dünya gündemine taşıyacak

Portekizli gazeteci, Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini dünya gündemine taşıyacak
Portekizli gazeteci Manavgat ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini dünya gündemine taşıyacak.
Portekiz, O Açoriano Oriental gazetesi ve Destak magazin dergisi muhabiri ve profesyonel doğa fotoğrafçısı Ricardo Liberato, kısa metrajlı film yönetmeni eşi ile birlikte turizm şehrinde 3 gün süren doğal ve tarihi güzelliklerini fotoğraflama çalışmasını tamamladı.

Liberato, Destak dergisinin haziran ayı kapağında Side Antik Kent ve Manavgat'ın köylerini tanıtacağını söyledi.

Fotoğraf çekimlerini eşi ile birlikte yaptıklarını belirten Liberato, 3 gün süresinde günlük 12 saat çalışma yaparak 2 bin 600 kare fotoğraf çektiklerini ifade etti.

Fotoğraf çekimlerinde vakitlerinin büyük bir kısmını Beşkonak Köprülü Kanyon, Servi Ormanları, Side ve Selge Antik Kent'te güneşin doğuşu batışını görüntülemeye ayırdıklarını belirten Liberato, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine adeta büyülendiklerini kaydetti.

Liberato, "16 yıl içinde 24 ülkede fotoğraf çekimi yaptım. Side Antik Kent ve Beşkonak Köprülü Kanyon bölgesinin çok güzel doğal manzarası var. Portekizlilerin bu güzelliklerini görmesini istiyorum. Çektiğim fotoğraflardan 50'sini Lizbon Kültür Sarayı'nda sergileyeceğim." diye konuştu.

Liberato, eylül ayında Servi ormanları ve Selge'nin meta morfolojik yapısını tanıtım için eşiyle birlikte tanıtım belgesel çekeceklerini dile getirdi.

Liberatonu'nun uluslararası doğa ve çevre kuruluşlarından 14 fotoğraf ödülü bulunmakta.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu