Manavgatlı Turizmciler Sezondan Umutlu

Side TUDER Yönetim Kurulu üyeleri ve Çolaklı Turistik Yatırımcılar Derneği (ÇOTUYAD) Başkanı Yahya Kurt, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret ederek, yeni turizm sezonuyla ilgili bilgilendirme yaptı.
Side destinasyonunda açık olan otellerin yüzde 90'ının dolu olduğunu belirten Side TUDER Başkanı C.Haydar Barut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nda sezonu açacaklarını ifade etti. 2008 yılında bölgeye 3 milyon turistin geldiği sektöre 2,5 milyar dolar para bıraktığını belirten Barut, yeni sezondan çok umutlu olduklarını söyledi.

ÇOTUYAD Başkanı Yahya Kurt da Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Avusturya, Danimarka, İsviçre, İsveç ve Norveç, İngiltere, Macaristan ve Finlandiya satışlarının iyi gittiğini ifade etti. Kurt, yeni turizm sezonunun turizmcilerin yüzünü güldüreceğine inandığını ifade etti.

Öte yandan, Le Passage to İndia Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, 2009 yılında Antalya bölgesinin gözde turistlerinin İngilizler, Fas(Morocco) ile Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslümanların olacağını bildirdi.
Seyahat acentelerinin bu yıl Manavgat'a 200 bin İngiliz ve Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslüman asıllı turistleri getirmeyi hedeflediğini belirten Deepak Bhatnagar, İngiliz turistlerin 2 yıldır tatil tercihini İspanya, Yunanistan, Portekiz, güney Fransa, güney Kıbrıs, Mısır, Tunus, Dubai ve Malta'dan Türkiye'ye kaydırdığını ifade etti. Bhatnagar, İngiliz turistlerin Türkiye'de de tatil tercihini Ege'den Akdeniz Bölgesi'ne kaydırdığını kaydetti.
Acentelerinin Londra, Berlin, Moskova, Amsterdam, Kiev, Varşova, Brüksel, Viyana, Oslo, Prag, Paris, Budapeşte ve Helsinki ofislerinin Türkiye satışlarının iyi gittiğini belirten Bhatnagar, ekonomik krizin turizm sektörünü etkilemeyeceğini ifade etti. Bhatnagar, Paskalya Bayramı tatilinde Side bölgesine Alman, İngiliz ve Faslı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu