insanlığın O'nu anlamaya ihtiyacı var! Kutlu Doğum Haftası

Prof. Dr. Orhan Çeker: İnsanlık Muhammedî ruha muhtaç
Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, dünya insanlarının huzur, barış ve sevgi içinde yaşaması için Muhammedî ruha ihtiyaç olduğunu söyledi.
Antalya Manavgat Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Delta Düğün Salonu'nda düzenlediği 'İslam'da aile' ve 'Peygamberler Muştusu Güllerin Efendisi' konulu konferansta konuşan Çeker, günümüz insanının kangren haline gelmiş sorunların temelinde Gülleri Efendisi (S.A.V) gerçek anlamda tanımamaktan kaynakladığını ifade etti.



Çeker, ilçe halkını yoğun ilgi gösterdiği programda, Allah'ın (CC) Habibim dediği Hz. Muhammed'in (S.A.V) peygamberlik vazifesini yaptığı 23 yıl süre içinde insanların problemlerini Avrupalı filozofların tabiriyle bir kahve içimi rahatlığıyla çözüme kavuşturduğunu vurguladı.

En Sevgili'nin bundan bin 438 sene önce dünyaya teşriflerinin başta insanlığın babası Hz. Adem, insanlığın anası Hz. Havva başta olmak üzere duası olduğunu belirten Çeker, Ebül Enbiya (Peygamberlerin babası) olarak bilinen İbrahim Peygamber'in muştusu olduğunu söyledi.

Hıristiyan ve Yahudi din adamları ve alimlerin kutsal metinlerde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) şekli ve şemailini, peygamberliğini ilan edeceği yeri, kavminin Mekke'den çıkaracağını kendi öz çocukları gibi çok yakından tanıdığını belirten Çeker, Güllerin Efendisi'nin dünyaya gelmeden bin yıl önce Yemen Kralı Tubba'nın Medine'ye kadar geldiğini devrin din adamlarının bu şehirden peygamber çıkacak istila etme tavsiyesi üzerine bir mektup yazarak geri çekildiğini söyledi.

Program sonunda Müftü Halil Taş ve Prof. Dr. Orhan Çeker, Manavgat'ta Allah'ın yüce kelamı Kur'an-ı okumasını öğrenen 100 kişiye belgelerini verdi.

Taş, 2008 yılında ilçede bin 400 kadın ve erkeğin Kur'an okuma belgesi aldığını ifade etti.

Programa İl Genel Meclisi Ömer Şahin, Manavgat Ziraat Odası (MZO) Başkanı Rasim Metin, Müftü Halil Taş, vaize Fedan Taş, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu