Botçular Turizm Sezonundan umutlu Manavgat Botçular Derneği Başkanı Ramazan Taş açıkladı

Manavgat Botçular Derneği Başkanı Ramazan Taş'ın açıklamalarına göre, Manavgat'lı botçular sezondan umutlu.
Turizm sezonunun hayati önem taşıdığı Manavgat ve Side Bölgesi'nde turzim sezonuna ilişkimn tahminler yürütülürken Botçular Derneği Başkanı Ramazan Taş'ın açıklamaları, sezonun botçular için iyi geçebileceği sinyalini veriyor.

Manavgat'ta bot turu sezonunu 1 Nisan'da açtıklarını aktaran Taş, doğu bloğu ülkelerinden 25 Nisan 10 Mayıs arası bir artış beklediklerini söyledi.

Taş, "Avrupa pazarı satışları çok iyi gidiyor. BDT, Rusya Federasyonu ve Baltık ülkelerindeki yüzde 10'luk azalmayı Avrupa pazarıyla kapatacağız. 20 yıldır yaptığımız istatistiklere göre nisan ayı botçular için hareketli, mayıs ise durgun olur. En hareketli aylar ise haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayları. Acentelerden aldığımız bilgilere göre İngiltere pazarının da çok iyi." diye konuştu.

Taş, 2008 yılında Manavgat Irmağı'nda bot turuna çıkan turist ağırlığının Rusya Federasyonu, Baltık, İskandinav ve Batı Avrupa ülkeleri Almanya, Lüksemburg, Hollanda, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Monako, Fransa ve Lihtenştayn olduğunu ifade etti.

Geçen yıl 50 bin turistin bot turuna çıktığını belirten Taş, bu yıl ise 65 bin turisti çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu