Alanya Belgesel Film Festivali Başlıyor

8. Alanya Belgesel Film Festivali 4 Mayıs'ta başlayacak
Alanya'da düzenlenecek 8. Alanya Belgesel Film Festivali 4 Mayıs'ta başlayacak. Festival kapsamında yerli, yabancı olmak üzere toplam 48 film gösterilecek.
Alanya Sinematek Derneği ile Belgesel Sinemacılar Birliği'nin Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Tanıtma Vakfı, tur operatörleri ve konaklama tesislerinin katkılarıyla düzenleyeceği Belgesel Film Festivali için hazırlıklar başladı.

ALTSO Konferans Salonu'nda düzenlenecek festivalde 24 yerli ve 24 yabancı film sinemaseverlerle buluşturulacak.

Yönetmen Rüya Arzu Köksal'ın 'Son Kumsal' filmi ile başlayacak olan festival, 'Hayatın Ritmi', 'Aksak', 'Lilit'in Kız kardeşleri', 'Ruanda'nın Çiçekleri', 'Kızıma Dokunmayın', 'Bir Bebek İçin Bir Öküz', 'Hazır mısın Everest' gibi filmlerle devam edecek. Festival boyunca gösterilecek bütün filmler, her gün saat 11.00 ile 20.30 arasında ALTSO Konferans Salonu'nda ücretsiz olarak izlenebilecek.

Festival kapsamında ayrıca bir süre önce hayatını kaybeden belgesel film yönetmenlerinden Süha Arın'ın anısına film gösterimi yapılacak. 6 Mayıs'ta yönetmen Berrin Avcı Çölgeçen'in hazırlayacağı programda 'Bir Türkiye Sevdalısı; Süha Arın' adlı filminin gösterimi gerçekleşecek. Ardından 'Süha Arın ve Türkiye'de Belgesel Sinema' konulu bir panel düzenlenecek. Panele, yönetmenler Berrin Avcı Çölgeçen, Hakan Aytekin, Hasan Özgen, Nuran Bayer, Savaş Güvezne ve Reha Arın katılacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu