Akdeniz Su Gemisi denize indirildi

Akdeniz Su Gemisi, araştırmalara başlamak için denize indirildi
Akdeniz Üniversitesi'ne ait 'Akdeniz Su' isimli araştırma gemisi Antalya Kaleiçi Yatlimanı'na indirildi.
Trabzon Çamburnu Tersanesi'nde yapımı tamamlanan gemi, 26,5 metre uzunluğunda, 8,5 metre genişliğinde, 2,5 metre su kesimine sahip.

Geminin uluslararası sularda araştırma yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Nalan Gökova, "Gemimiz 2 hafta süreyle limana uğramadan denizlerde kalabilecek kapasiteye sahip. Amacımız denizlerde yapılması gereken tüm araştırmaları gerçekleştirmek. Akdeniz'de denizle ilgili yapılmış araştırmalar çok az sayıda. Bu sebepten Akdeniz'i daha detaylı araştırmayı planlıyoruz." diye konuştu.

"Gemimiz Türkiye'nin en büyük denizi olan Akdeniz'in adını taşıyor." diyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de, "Dünyanın önemli bir bölümü denizlerden oluşuyor. Akdeniz üniversitesi bundan sonraki süreçte su altı araştırmaları, biyolojik çeşitlilik ve denizin bize sunduğu olanakları daha faydalı bir şekilde araştıracaktır. Gönlüm arzu ediyor ki adını denizlerle ilgili bilimsel araştırmalarda duyurmuş bir üniversite olarak hep anılalım. Çok kısa süre içerisinde de Denizcilik Fakültesinin bu kente yakışacağını düşünüyorum. " şeklinde konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akasydın ise, " Rektörlük dönemimde düşünüyordum. Adımızda Akdeniz var. Ama denizle alakalı hiç bir çalışmamız yoktu. Geminin bize maliyeti 500 bin TL. 'Akdeniz Su' gemisi Akdeniz Üniversitesi'ne ve bu kente çok şeyler kazandıracaktır." ifadesini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu