Adem Uslu MHP Manavgat Belediye Başkan Adayı

Manavgat MHP Belediye Başkan Adayı Adem Uslu'nun özgeçmişi nedir? Adem uslu kimdir soruları için Adem Uslu'nun özgeçmişini sizlere sunuyoruz.

Adem Uslu, Antalya’nın Manavgat ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Manavgat’ta tamamladı. 1987 yılında Manavgat Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek öğrenimine başladı ve 1992 yılında iyi derece ile mezun oldu.

1993 sonbaharında T.C. İçişleri Bakanlığı’nca yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanıp 1994 Mayıs ayında Afyon Kaymakam adayı olarak atandı. Dil eğitimi ve mesleki incelemelerde bulunmak üzere Haziran 1995- Şubat 1996 tarihlerinde 8 ay süreyle İngiltere’nin Salisbury ve Bournemouth kentlerinde bulundu.

Kayseri İncesu ve Konya Hüyük ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görevlerde bulunduktan sonra 1997 Haziranında Denizli Beyağaç ilçesi Kaymakamı olarak atandı. Bu görevde iken askerlik hizmetini 259. Kısa Dönem olarak tamamladı. 2000 yılında Artvin Murgul, 2002 yılında Elazığ Keban, 2005 yılında Adana Pozantı Kaymakamlığına atandı. 18 Ekim 2007 tarihinden bu yana Manisa İli Sarıgöl İlçesi Kaymakamı olarak görev yapmaktadır.

Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Yakın Çağ Tarihi Bölümü’nde “1840 - 1856 Yılları Arasında Rusya’nın Balkan Politikası ve Bu Politika Çerçevesinde Osmanlı İmparatorluğu ile İlişkileri” konulu teziyle 15.02.2007 tarihinde Yüksek Lisansını tamamlayan Adem Uslu, halen Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Doktora yapmaktadır.

İyi derecede İngilizce bilen Uslu, öğretmen Betül hanım ile evli olup Alpaslan ve Elif Bilge adında 2 çocuk sahibidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu