Dünya Çocukları 6.Side Uluslararası Çocuk Şenliği'nde buluştu


Dünya Çocukları 6.Side Uluslararası Çocuk Şenliği'nde bir araya geldi
Dünya çocukları 6. Side Uluslararası Çocuk Şenliği'nde buluştu.
Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde bu yıl 6'ıncısı yapılan çocuk şenliğine 6 ülkeden 219 öğrenci katıldı. Bulgaristan, Makedonya, Gürcistan, Macaristan, Acaristan ve Moldovalı öğrencileri Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar güllerle karşıladı.
Tarihi Side çarşısında kortej yürüyüşü yapan dünya çocuklarına tatile gelen turistlerde sevgi gösterisinde bulundu. Gürcistanlı öğrenciler kortejde 'Yaşasın Türkiye, yaşayın Gürcistan dostluğu' diye haykırdı.

Dünya çocuklarının sık sık önünü kesin turistler, Acaristanlı halk oyunları grubuyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkçe bilen Moldovalı Diana Chirca Kirka, esnafa "Biz Türkiye'yi çok seviyoruz." diyerek sempati topladı.

Bulgaristanlı Pernikli Lusi Dragonava, Simona Minchova ve Djuliana Svielnova isimli öğrenciler esnafa çiçek vererek ülkelerine davet etti. Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, eski belediye başkanı Osman Delikkulak'ın başlattığı çocuk şenliğini devam ettireceklerini söyledi.

Uçar, "Sevginin dili bir tutam tebessümdür. Savaşların olmadığı barış ve sevginin hakim olduğu bir dünya düşlüyoruz. Bu düşü dünya çocuklarıyla birlikte gerçekleştireceğiz. " diye konuştu.

Abdulkadir Uçar, dünyada çocuk bayramı kutlayan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

6. Side Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılmak için ilk defa Türkiye'ye geldiklerini belirten Gürcistanlı müzik öğretmeni Tamaz Dauşrili, şenliğe 16 öğrenci ile birlikte katıldıklarını söyledi.

Organizatör Vedat Erdoğan'da 4 gün süren etkinlik süresince öğrencileri Manavgat Şelalesi, Seleukeia, Selge, Aspendos, Apollon Tapınağı, Side Antik Kent ve Side Müzesi'ni gezdireceklerini dile getirdi.

Erdoğan, dünya çocukların Side Limanı'na kurulan platformda ülkelerine ait folklor ve halk danslarından kesitler sunacağını kaydetti. 4 Haziran'da dünya çocukları Apollın Tapınağı'nda toplu hatıra fotoğrafı çektirecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu