Tekne personeline turizm eğitimi alanya haber

Tur teknelerinde çalışan işçilere mesleki eğitim seminerleri düzenlenecek.
Alanya'da turistlere tur düzenleyen teknelerde çalışan işçilerin standartlarının yükseltilmesi ve hizmet kalitesinin artması için proje hazırlandı.
Turizm gelirlerinin arttırılmasını, yat turizmindeki hizmetlerin geliştirilmesini ve müşteri memnuniyetinin artmasını amaçlayan 'Tur Tekneleri Projesi' kapsamında, tekne çalışanlarına mesleki eğitim seminerleri düzenlenecek.

Teknelerde çalışanlar tek tip kıyafet giyecek. Ayrıca, işsiz gençlere verilecek eğitimlerle yat turizmine nitelikli elemanlar kazandırılacak. Böylece, işsizliğin azalması sağlanacak.

Proje biriminde görevli öğretmen Melda Ciğerli Yalçın, teknelerle tur düzenleyenlere standart getirmek amacında olduklarını söyledi.

Hazırladıkları proje kapsamında tekne sahipleri ve çalışanlarından da görüş aldıklarını aktaran Yalçın, bilgi alışverişi sayesinde projenin kapsamını zamanla daha da genişletebileceklerini ifade etti.

Tur teknelerinde çalışan işçilerin standartlaşmasıyla birlikte verilen hizmet kalitesinin de artacağına inanan Yalçın, tekne sahipleri ve işçilerden şu ana kadar olumlu tepkiler aldıklarının altını çizdi.

Dünyanın dört bir yanından ilçeye tatil için gelen turistlerin tekne turlarına ilgisinin çok fazla olduğunu ifade eden Yalçın, "Teknelerde sağlanacak olan düzen var olan ilgiyi bir kat daha arttıracaktır. Şu anda teknelere binildiği zaman kimin çalışan, kimin ise müşteri olduğu ayırt edilemiyor. Bu da bazen sıkıntı yaratabiliyor. Tek tip kıyafet sayesine bu sorunların önüne geçilecek." dedi.

Alanya'da 13 yıldır tekne turu düzenleyen Bilal Ertunç ise geç kalınmış olmasına rağmen projenin çok faydalı olacağını kaydetti.

Proje sayesinde herkesin istediği kıyafetle teknelerde çalışamayacağını dile getiren Ertunç, şu anda yabancı dil bilen herkesin işi bilip bilmemesine bakılmaksızın teknelerde çalıştırıldığını dile getirdi.

Özellikle Alman, Rus ve Hollandalı turistlerin tekne turlarına büyük ilgi gösterdiğine işaret eden Ertunç, "Tur için tekneye binen turistler en ufak bir şeyde bile alınabiliyor. Bu nedenle turizme zarar vermemek için çok hassas olmamız gerekiyor. Proje kapsamında verilecek eğitimlerle turistleri memnun edecek elemanların yetiştirileceğine inanıyorum. Şu anda ciddi anlamda kalifiyeli eleman sıkıntısı yaşıyoruz." diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu