Muhsin Yazıcıoğlu'nun makam aracı aranıyor

BBP kurucu üyeleri, Yazıcıoğlu'nu ilk bindirdikleri makam aracının peşine düştü
Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu üyeleri, rahmetli genel başkanlarını Muhsin Yazıcıoğlu'nu ilk bindirdikleri Mercedes marka otomobilin peşine düştü.
Geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ilk bindiği makam aracını Manavgatlı arkadaşları aralarında para toplayarak satın almış.
BBP kurucu üyesi, Manavgatlı işadamı Muharrem İnce, Yazıcıoğlu'nun Şahin marka otomobile binmesine gönülleri razı olmadığı için arkadaşları Musa Şehirli, Ahmet Boztaş, Hasan Çelik ve Vedat Turan'la birlikte Mercedes marka otomobil alarak partiye hediye ettiklerini söyledi.

İnce, "Yazıcıoğlu, 1991 genel seçimlerinde üç partinin ittifakıyla girdiği seçimde Sivas milletvekili seçilmişti. Seçim sloganı da 'O inançlarınızı Meclis'e taşıyacaktı. Meclis'e Şahin marka otomobiliyle gelir, giderdi. Yazıcıoğlu'nun şoförlüğünde arabaya 7 kişi binerdik. Meclis polisi bir otomobilde 7 kişi indiğini görünce şaşırırdı. Sonrada bize gülerdi. 29 Ocak 1993'de partimizi kurduğumuzda genel başkanımızın kendi şahsına ait arabasına binmesine gönlümüz razı olmadı.

BBP Manavgat İlçe Teşkilatı olarak bir Mercedes marka otomobil alarak partiye bağışladık. Genel başkanımıza daha sonra daha üst model araba alındı. Aldığımız otomobil genel merkez tarafından Manavgat'a geri gönderildi. Satılan otomobili bulup genel başkanımızın hatırasını yaşatacağız." diye konuştu.

Rahmetli Yazıcıoğlu'nun en önemli vasıflarının sabırlı, sır saklayan, araştırmacı ve gördüğünü bir insanı kolay kolay unutmaması olduğunu belirten İnce, miting ve toplantılar için bir şehirden diğer şehre gittiğinde havalimanına iner inmez ilk işinin abdest almak olduğunu ifade etti.

'Dava arkadaşı ve aziz dostum' dediği Yazıcıoğlu ile ilgili 35 yıllık anıları bir kitapta toplayacağını belirten İnce, hayatta iken en az haftada bir kez telefonla görüşerek dertleştiklerini anlattı.

İnce, Yazıcıoğlu'nun 7,5 yıl cezaevinde yattığı süre içinde çok büyük işkenceler görmesine rağmen yaşadığı acıların hiç birini anlatmadığını dile getirdi.

Yazıcıoğlu'nu 15 Ağustos1993 yılında Manavgat'a eşi ve çocuklarıyla geldiğinde Avanos Beli'ndeki yazlığında 15 gün misafir ettiğini bildiren İnce, doğa yürüyüşü esnasında kayadan kayaya atlarken sağ bacağının topuğundan kırıldığını anlattı.

İnce, Yazıcıoğlu'nun birisiyle konuşurken gözlerinin içine bakarak konuştuğunu kaydetti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu