Manavgat'ta Paskalya Tatili Tursit bereketi yaşattı

Paskalya Bayramı tatili sebebiyle oteller doldu
Paskalya Bayramı tatili sebebiyle Antalya'nın Manavgat ilçesinde açık olan otellerin yüzde 90'ı doldu.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkan Yardımcısı Ali Keleş, Avrupa'da bayram tatili nedeniyle Titreyengöl-Sorgun bölgesindeki otellerin yüzde 90'ının dolu olduğunu söyledi.
Konaklama tesislerinin 18 Nisan'dan itibaren yeniden boşalmaya geçeceğini belirten Keleş, sezon öncesi Avrupa pazarında durgun bir bekleyiş olduğunu ifade etti.

Turizmcilerin Paskalya tatilindeki turizm hareketliliğini saman alevine benzettiğini kaydeden Keleş, erken rezervasyonda Rusya Federasyonu, Baltık ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde hiç yaprak kımıldamadığını söyledi.

Keleş, "Avrupa pazarı çok durgun geçiyor. Doğu bloğu satışlarında hiç bir hareketlilik yok. Yeni turizm sezonunda umudumuz Orta ve Kuzey Avrupa ülkeleri. Beklentimiz her yıl bölgemize yüzde 60 oranında gelen Alman turistler. Yaşanan durgunlukta dünyayı 5,5 aydır etkisi altına alan global ekonomik krizin etkisi çok büyük." diye konuştu.

Ekonomik krizle birlikte Avrupa ülkelerinde insanların 2008 yılına göre tatil imkanlarının yüzde 20 oranında azaldığını belirten Fonteyn Turizm Seyahat Acentesi sahibi Fons Fonteyn ise, İspanya, İtalya, Tunus, Yunanistan, Fransa, Malta ve Portekiz'in konaklama ücretlerinde yüzde 13 oranında ucuzlamaya gittiğini söyledi.

Başta Almanya, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg olmak üzere Avrupa ülkelerinde ekonomik krizin etkisini sürdürdüğünü belirten Fonteyn, ayakları sağlam basmayan konaklama tesislerinin iflas edebileceğini dile getirdi.

Fonteyn, "Türkiye Avrupa ülkelerinde sezon öncesi iyi tanıtım yapmalı. Çünkü turizmde lider olan İtalya, Fransa ve İspanya gibi ülkeler fiyat indirimine gidiyor. Antalya bölgesinin en önemli avantajı otellerinin ve hizmetlerinin kaliteli olması. 10 yıldır Antalya bölgesine tatile getirdiğimiz yabancı konuklar, memnuniyetten ötürü yine kaldığı oteli tercih ediyor. Geçen sezona göre yüzde 10'luk düşüş olabilir. Ekonomik krizde doğu bloğu ülkelerinin paraları yüzde 40 değer kayıp etti. Umarım bu seyahat etmelerini olumsuz etkilemez. Türkiye 15'lik açığı başta İsviçre olmak üzere İskandinav ülkeleriyle kapatmalı." şeklinde konuştu.

Öte yandan Avrupa ülkelerinin değişik eyaletlerinin 15 günlük Paskalya Bayramı tatiline girmesiyle birlikte Antalya'nın turistik ilçeleri ve beldeleri hareketlenmeye başladı.

Turizm şehri Manavgat'ta bayram tatiline gelen Alman, Hollandalı, Belçikalı, İsviçreli, Fransız, Rus, Avusturyalı ve İskandinav ülke turistleri Perşembe Pazarı'nda alış veriş yaparak esnafın yeni sezonla ilgili umutlarını artırdı.

Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası (MSSPO) Başkanı Adem Şen, bayram tatiline gelen turistlerin yaptığı alış verişlerle bir nebze olsun yüreklere su serptiğini söyledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu