Kutlu Doğum Haftası Manavgat'ta kutlandı

'Dünyanın huzur ve mutluluğu için Muhammedi ruha ihtiyaç var'
Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, dünyada sevgi, barış, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olması için Muhammedi ruha ihtiyaç olduğunu söyledi.

İnsanlığının onur ve sevgi kaynağı Güllerin Efendisi(S.A.V) muhteşem bir eğitimci olduğunu belirten Necmettin Nursaçan, 23 yıl gibi kısa sürede bedevi bir toplumu eğiterek yetiştirdiği sahabeleriyle dünyaya 'sevgi mayası' çaldığını ifade etti.

Müslümanlar için her yönüyle örnek modelin Cenab-ı Allah'ın habibim dediği Hz. Muhammed(S.A.V) olduğunu belirten Nursaçan, En Sevgili'nin yaşadığı devirde bütün problemleri bir kahve içimi rahatlığında tek tek çözüme kavuşturduğunu kaydetti.

Manavgat Nisa Düğün Salonu'nda konuşma yapan Nursaçan, günümüz insanının yaşadığı sorunların temelinde Hz. Muhammed(S.A.V) gerçek anlamda tanınmamasından kaynakladığını belirtti.

Son 3 asırdır kan, gözyaşı, şiddet, hakka tecavüz, zorbalık, zulüm, katliam ve başkalarının yaşam hakkını yok saymanın temelinde Muhammedi ruh eksikliğinin olmamasından kaynakladığını belirten Nursaçan, dünyada yeniden sevgi ve barışın hakim olması için İnsanlığın Onur ve İftihar Tablosu'nun diriltici soluğuna ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.

Nursaçan, "Bütün kötülüklerin kaynağında Allah ve Resulü'nü tanımamaktan kaynaklanıyor. Bizim bize şekillendirecek model insana ihtiyacımız yok. Bizim tek biricik rehberimizi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V).Bütün sıkıntılarının kaynağı Peygamberimizi insanlığa gerçek anlamda tanımamızdan kaynaklanıyor. Peygamber Efendimizi yakından tanıyan bir kişi yerde yürüyen karıncayı bile incitmez. O (S.A.V) bir birleriyle asırlarca savaşan kabileleri barıştırmıştır. İhtiyarlayan dünyanın Güllerin Efendisi'ni tanımaya ihtiyacı var." diye konuştu.

Güllerin Efendisi'nin kendisine en azılı düşman olan kişileri bile sevgi ve merhametiyle dize getirdiğini belirten Nursaçan, buna en güzel örneğin Ebu Cehil'in oğlu İkrime'nin olduğunu söyledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu