Bisiklet yarışlarının Turizme Katkısı ölçülemez

Turizmciler: Bisiklet turunun turizme katkısı milyon dolarlarla ölçülemez
Turizmciler, 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sayesinde yapılan tanıtımın milyon dolarlarla ölçülemeyeceğini belirtti. Antalya-Alanya etabıyla sona eren yarışın, TRT'nin yanısıra dünyada 123 ülkede 24 farklı dilde canlı yayınladığını aktaran sektör temsilcileri, "Alanya'nın deniz, güneş ve tarihle iç içe olduğunu bütün dünya gördü. Böyle bir tanıtıma paha biçilemez." görüşünde birleşti.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, organizasyon sayesinde ilçenin büyük tanıtımının yapıldığını söyledi. Türkiye'nin tüm kıyı bandının ve turistik bölgelerinin tur boyunca çekim altında olduğunu anlatan Güner, bisikletin özellikle Avrupa'da günlük hayatın içinde olduğunu ve daha çok kullanıldığını ifade etti. "Turun Alanya'da bitmesi, bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağladı." diyen Güner, bütün etapların Eurosport'ta canlı yayınlanmasının Antalya ve Alanya için çok büyük bir imkan olduğunun altını çizdi.
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Faik Kaptanoğlu da yapılan tanıtımın milyon dolarlarla ölçülemeyeceğini söyledi. Organizasyon sayesinde Alanya'nın yanısıra Türkiye'nin de dünyada tanınan bir kent haline geldiğini aktaran Kaptanoğlu, "Bu yarış Alanya için gerçekten büyük bir fırsattı. Bu fırsatın çok iyi değerlendirildiğini düşünüyorum. Dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan sporcuların Alanya içinde iki tur atmaları ilçemizin daha çok ekranda kalmasını sağladı. Bu durum ilçemizdeki tarihi, turistik mekanların yanısıra deniz ve güneşin daha çok ön plana çıkmasını sağladı." dedi.
Klopatra Otelciler Derneği Başkanı Mustafa Kahya ise havadan ve karadan yapılan çekimlerle bütün dünyanın Alanya'nın güzelliklerini izleme imkanı bulduğunu kaydetti. Önceki yıla göre bisiklet turunun daha başarılı geçtiğine inanan Kahya, "Nisan ayında Alanya'da havanın ne kadar güzel olduğunu herkes gördü. Bu da Alanya'nın daha cazip hale gelmesini sağlayacaktır. Bugüne kadar Alanya'yı, ülkemizi tanımayan, görmeyen varsa, canlı yayın sayesinde görme fırsatı elde etti. Organizasyona öncülük eden Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve ekibini kutluyorum." diye konuştu.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan da turun tanıtıma yapmış olduğu katkıya paha biçilemeyeceğini söyledi. Bundan daha iyi ve başarılı bir tanıtımın olamayacağına inanan Aydoğan, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu