Alman Bisikletçiler Manavgat'ta antreman yapıyor

Alman Bisiklet Milli Takımı bahar antrenmanlarını Türkiye'de yapıyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF)'nun davetlisi olarak Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen Almanya bisiklet takımı, 15 gün Türkiye Yıldız Milli Bisiklet Takımı ile birlikte çalışma yapacak.
Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Bisiklet Federasyonu Başkanı Toni Kırsch, Alman Bisiklet Milli Takımı'nın 27 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arası yapılacak Londra 2012 Yaz Olimpiyatları'na Türkiye Bisiklet Milli Takımı ile birlikte hazırlanacağını bildirdi. Beş ay önce RSV Unna Bisiklet Kulübü Başkanı Reinhold Böhm ve Kuzey Ren Westfalya Bisiklet Federasyonu baş antrenörü Horst Strunk ile birlikte Antalya'nın Alanya ve Manavgat'ta alan ve parkur araştırması yaptıklarını belirten Kırsch, bölge coğrafi ve iklim yapısının dağ ve yol bisiklet sporuna elverişli olduğunu ifade etti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun öncülük etmesiyle birlikte bahar antrenmanlarını İspanya'nın Mollarca Adası, İtalya ve güney Fransa yerine Türkiye'ye kaydırdıklarını belirten Kırsch, günlük 4 saat takım halinde Titreyengöl-Sorgun Çamlığı, Sorgun Çamlığı-Side Antik Kent, Side Antik Kent-Oymapınar Beldesi arası yaptıkları çalışmalarını bir Alman sporcu ile bir Türk sporcuyu eşleştirerek yaptıklarını söyledi. Kirsch, "Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun yakın ilgisi çalışmalarımızı Türkiye'ye kaydırmamızda etkili oldu. Antalya'nın 6 ilçesi bisiklet sporuna elverişli. Önümüzdeki yıllarda Manavgat'ın bisiklet sporunda Avrupa ülkeleri bisiklet takımların tercih ettiği önemli alanlardan biri olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Avrupa ülkelerinde Türkiye'nin bisiklet sporunda cazibe merkezi haline gelmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Avrupa bisiklet takımının Türkiye'de bisiklet sporunu yapması her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirten Müftüoğlu, bölge coğrafyası ve ikliminin bisiklet ve doğa sporları yapımına çok uygun olduğunu ifade etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu