Alanya Sanayi Odası işsizliği azaltacak proje hazırlıyor

Alanya Sanayi Odası işsizliği azaltacak proje hazırlıyor.
Antalya'nın Alanya ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun (İş-Kur) desteğiyle hayata geçirecekleri projeyle iş ve işçi arayanları bir araya getireceklerini söyledi. Aydoğan, işsizliğin azalması için projeler hazırlamaya devam edeceklerini kaydetti.

ALTSO Başkanı Aydoğan, hayat geçirecekleri projelerle turizm esnafının ve halkın içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Alanya bölgesinde yaz aylarında kalifiyeli elemanın zor bulunduğunu anlatan Aydoğan, özellikle turizm sezonunda iş ve işçi bulmada büyük sıkıntı yaşandığını anlattı. İlerleyen günlerde hayata geçirecekleri projeyle bu sorunu ortadan kaldıracaklarına inanan Aydoğan, "İş ve işçi arayan kesimi buluşturacağız. Konuyla ile ilgili olarak İş-Kur ile görüşmelerimiz sürüyor. Yapmış olduğumuz görüşmelerden olumlu tepkiler aldık. Proje sayesinde hem işsiz sayısı azalacak, hem de işveren kalifiyeli eleman bulacak." dedi.

Alanya'nın en uzak beldelerinden biri olan Güzelbağ için de çok güzel projeler hazırlandığını anlatan Aydoğan, beldeye kurulmasını planladıkları Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sayesinde bölge ekonomisinin ve halkın refahının kat kat yükseleceğini söyledi. Projeyle ilgili olarak Güzelbağ Belediyesi ile sık sık görüştüklerini aktaran Aydoğan, "OSB'nin yapılacağı bölge için Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ALSİAD) tasarladığı bir proje var. Bu projeyi değerlendireceğiz. Sanayi Bakanımız Zafer Çağlayan ile bu konu hakkında görüştük. Kendilerine düzenli olarak bilgi veriyoruz." diye konuştu.

"Akdağ Kayak Merkezi, Kış turizmi canlandırır"

Sadece yaz aylarında gözle görülür bir hareketlilik yaşayan Alanya'nın kış aylarında da turist çekebilmesi için Akdağ Kayak Merkezi Projesi'nin hayata geçirilmesinin şart olduğunu vurgulayan Aydoğan, konuyla ilgili olarak ilgili birimlerle görüşme halinde olduklarını belirtti. Akdağ'ın yanı sıra ilk ve orta dereceli öğrencilerin eğitimine yönelik bir dergi hazırlığında olduklarına işaret eden Aydoğan, "Alanya Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu'ndan bu konuda büyük destek alıyoruz. Eğitim içerikli dergilerimizi Alanya merkez, beldeler ve köylerdeki öğrencilerimize ulaştıracağız. Böylece eğitime de katkıda bulunmuş olacağız." şeklinde konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu