Çağlayan İlkokulu eTwinning Okulu Oldu

Çağlayan İlkokulu eTwinning okulları arasına katıldı Antalya’da 2020 eTwinning Okulu başvuru sürecinde eTwinning Merkezi Destek Servisi tarafından gerekli kriterlere uygun bulunarak davet alan 30 okulun tamamı yeterli bulunarak eTwinning Okulu statüsüne ulaşmıştır. 

Manavgat’ta bu statüye ulaşan okullardan birisi de okul müdürü Ahmet İyiol, müdür yardımcıları Serdar Yükseler ve Ümran İnci öncülüğünde, Amine Onur Kılınç ve Türkan Erişkin adlı öğretmenlerin eTwinning etkinliği çerçevesindeki çalışmalarıyla, diğer öğretmenlerin katılımıyla, öğrenci ve öğrenci velilerinin projelerde yer almasıyla Çağlayan İlkokulu olmuştur. Okul müdürü Ahmet İyiol’un verdiği bilgiye göre,


  eTwinning, 2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılmıştır. 2014 yılından bu yana AB eğitim, öğretim, gençlik ve spor programı olan Erasmus+’a sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Yurt içi ve yurt dışı bağlantılar sağlayan eTwinning, katılımcılarının ekip olma, iş birliği yapma, sorumluluk alma, paylaşma gibi becerilerini geliştirirken aynı zamanda da onlara farklı kültürler tanıma imkanı yaratır. eTwinning okulları, eTwinning’in öneminin ve değerlerinin farkında olan, okul idaresinin desteği ile bu değerleri okul politikalarına, uygulamalarına ve mesleki gelişim süreçlerine dahil eden okullardır ve katılımcılarına gelişimsel bir yolculuk sunar. Bu gelişim yolculuğunda bir seviyeden diğerine sağlam adımlarla ilerlemeyi başaran Çağlayan İlkokulu idaresini ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Close Menu